Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

RokokoPosten: Per Zeidler får pris for at gentænke forsamlingshuset

RokokoPosten: Bikubenfonden giver Per Zeidler en pris for, med projektet Rethink Forsamlingshus, at vise, hvordan kulturliv og erhverv kan indgå i passionerede og dynamiske partnerskaber på kryds og tværs.

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Med projektet Rethink Forsamlingshus har Per Zeidler i samarbejde med kunstnere, civilsamfund og kommercielle aktører forløst potentialet i at indgå partnerskaber på kryds og tværs, både i form og indhold.«

Sådan lyder begrundelsen fra Bikubenfonden for, hvorfor kulturentreprenør og byrådskandidat for egen liste på Syddjurs, Per Zeidler, har fået fondens hovedpris for årets kulturevent i Ammitsbøl Forsamlingshus ved Vejle.

Kulturprojektet er en del af Aarhus Kulturhovedstad 2017, som under temaet Rethink netop er optaget af nye formater og gentænkning af kultur. Direktør Rebecca Matthews udtrykker derfor begejstring over valget:

»Det er et godt eksempel på succesfulde partnerskaber mellem kultur og erhverv, og et bevis på at det er en win-win-situation, når kulturlivet indgår i samarbejder med mere kommercielle aktører. Rethink Forsamlingshus har skabt dynamiske partnerskabsmodeller, både i forhold til finansiering og indholdsproduktion, hvor projektet afsøger grænser på en ny legende, pirrende måde i et innovativt format på kryds og tværs.«

Kulturminister Mette Bock (LA) er også begejstret for projektet:

»Brugerundersøgelser udført i løbet af projektperioden dokumenterer, at Rethink Forsamlingshus har formået at engagere nogle af de mennesker, der ikke normalt går på museer og i teatret, ved at møde dem i øjenhøjde. Blandt andet ved at bryde med det støvede og traditionelle og indrette et uformelt, sensorisk dialogrum med kors og gynækologstol.«

Per Zeidler selv har ikke været tilgængelig for en kommentar, men i en kommentar afsendt fra mailadressen rescue51@gmail.com skriver han til RokokoPosten:

»Jeg er naturligvis glad for og stolt af, at nogle har været i stand til at se visionerne i mit projekt, selv om det i lighed med mange andre banebrydende kulturprojekter har mødt kritik,« fortæller han og tilføjer, at han er ved at skabe et nyt projekt ud fra samme dynamiske partnerskabsmodel, hvor han denne gang vil gentænke Folke­kirken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.