Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Onde politikere: Der er nogle, som ikke får penge

RokokoPosten: I forbindelse med igangværende økonomiske forhandlinger er det kommet frem, at der er nogle, som regeringen ikke vil give penge til.

Foto: Krugli/Bigstock
Foto: Krugli/Bigstock

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Om det skyldes ren sadisme eller blot privilegieblind inkompetence er svært at sige. Men i forbindelse med omfattende politiske forhandlinger har flere medier kunnet afsløre, at en række politikere ikke vil give flere penge til nogle, som rigtig mange mener, at det er synd for.

En repræsentant for et større regeringsbærende parti forsvarer beslutningen over for RokokoPosten:

»Vi giver faktisk rigtig mange penge til langt de fleste. Og de, som ikke får penge, har faktisk ikke særlig meget brug for dem, så det er altså ikke en rimelig kritik, når man ser på det store perspektiv.«

En repræsentant for et større opposi-tionsparti er imidlertid dybt uenig i den udlægning:

»Det er typisk, at regeringen bare giver penge til nogle, som det slet ikke er rimeligt at give dem til, mens man overser de rigtig mange, som faktisk har langt mere brug for de penge, og som det både samfundsøkonomisk og moralsk er langt mere forsvarligt at give dem til.«

Den kritik afviser repræsentanten for regeringspartiet dog kategorisk:

»Det er useriøst. De andre gjorde præcis det samme som os, bare med omvendt fortegn. I stedet for at give penge til dem, det i virkeligheden er synd for, gav de dem til nogle, der ikke havde brug for dem. Så de skal altså bare overhovedet ikke komme for godt i gang.«

RokokoPosten har også talt med en af dem, der ikke får nogen penge. Og han er virkelig træt af politikernes beslutning.

»Jeg kan altså også ret godt lide at købe varer og biler og rejse på ferie, så hvorfor er det lige, at alle mulige andre får penge, når jeg slet ikke får nogen? Det virker slet, slet ikke fair,« siger han.

Ifølge flere politiske kommentatorer er der dog udsigt til en mulig løsning på problemet med, at nogle ikke får penge af politikerne. En tværpo litisk arbejdsgruppe overvejer nemlig at nedlægge ridebanen bag Christiansborg og plante mellem 20 og 40 pengetræer, der vil kunne rystes mindst to gange årligt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.