Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Ole Birk Olesen kaldt i samråd om to piger, han hev i rottehalerne i 1981

RokokoPosten: Transportministeren tvunget til at redegøre for en hændelse i tredje klasse i Gram.

Foto: Folketinget.dk
Foto: Folketinget.dk

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Selvfølgelig har alle en fortid, men jeg mener, at der er grænser for, hvor alvorlige lig i lasten man kan have og stadig være værdig til at være minister. Når man har overfaldet småpiger, så tror jeg, mange vil mene, at den grænse er overskredet.«

Sådan lyder vurderingen fra socialdemokraternes Rasmus Prehn, der har indkaldt transportminister Ole Birk Olesen i samråd, hvor han skal redegøre for hændelser i sin fortid, som socialdemokraterne finder stærkt belastende.

Det sker efter, at Ole Birk Olesens dagbog fra hans tid som syvårig på Gram Skole i Sønderjylland er dukket op. Mandag den 6. april 1981 skriver den da otteårige Ole Birk Olesen:

»Skåbbede Rikke og Sidsel i spisefrikvatered og rykede dem i rottehalerne fårdi de hinkede midt på fodboldbanen i skolegåren. Råbte osse de havde kodylvamle pigelus. Tror de lærde leksjen!«

Det er altså de handlinger, som Rasmus Prehn nu ønsker, at ministeren skal redegøre for ved et samråd i Folketinget.

»Vi aner jo ikke, om han lige pludselig hiver Zenia Stampe i hestehalen, når han står bagved hende i køen i Snapstinget, eller om han giver sig til at skubbe løs på Pernille Skipper på vej op til Folketingets talerstol. Det bliver vi simpelthen nødt til at få klarhed over på vælgernes og folkestyrets vegne,« siger han.

Også anklagerne om pigelus finder Rasmus Prehn ekstremt belastende for ministeren:

»Det er jo ren Trump! En særlig lusevariant, der rammer piger, eksisterer simpelthen ikke. Derfor er der selvfølgelig heller intet belæg for, at lusene på piger skulle være »kodylvamle«, uanset hvad ministeren så ellers hævder.«

Ole Birk Olesen afviser at stille op til interview, men i en kortfattet e-mail til RokokoPosten skriver ministeren, at han tager stærkt afstand fra både skub og rottehalerykning, og at han endvidere ikke længere er af den overbevisning, at der findes særlige pigelus. Ministeren understreger desuden, at han allerede to dage efter hændelsen i 1981 personligt sagde undskyld til de to piger. Det skete ved en samtale på skoleinspektørens kontor, hvor også Ole Birk Olesens forældre var til stede.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.