Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Nyindflyttet Vesterbro-par i chok: Har opdaget værtshus i stueetagen

RokokoPosten: Et yngre par er stærkt frustreret over, at der ligger et 80 år gammelt værtshus lige under deres nye andelslejlighed på Vesterbro. Nu kræver de, at nogen gør noget.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Sigurd Mortensen på 29 år og Rikke Overbye på 28 har været kærester i knap tre år, siden de mødtes på Paul Bergsøe Kollegiet i Søllerød i Nordsjælland, hvor de begge er opvokset. Efter studietiden valgte parret imidlertid at investere i en andelslejlighed på første sal i en ejendom på Vesterbro i København.

Men parrets store boligdrøm har udviklet sig til et mareridt. For efter at Rikke og Sigurd er flyttet ind, har de opdaget, at værtshuset Fingerbøllet ligger lige under deres lejlighed og har åbent fra kl. 14 til kl. 01 alle dage undtagen søndag, hvor det lukker kl. 22.

»Det er simpelthen forfærdeligt. Der er et leben uden lige, særligt i weekenderne, når man bare vil slappe af. Og det slår aldrig fejl, at bedst som man forsøger at få en smule søvn, er det tid til at fællessynge »Himmelhunden«. Så græder man bare, indtil man falder i en form for komatøs søvn af udmattelse,« fortæller Rikke Overbye, og Sigurd supplerer: »Med tiden har jeg fået en form for Kim Larsen-tinnitus, hvor jeg selv på arbejdet, eller når jeg går rundt nede i Netto, kan høre »Langebro« eller »Midt om natten« for mit indre øre og ubevidst begynder at nynne med, selv om jeg slet ikke kan lide dansk rock.«

Parret er dybt chokeret over, at kommunen tillader værtshuse i tæt- beboede områder.

»Det er jo fuldstændig vanvittigt, at man indretter et værtshus i en beboelsesejendom, hvor folk skal sove og slappe af. Særligt når Kødbyen ligger et par hundrede meter herfra, hvor folk kan drikke al den øl, de har lyst til, « siger Sigurd, inden Rikke slår fast, at nogen må gøre noget.

Parret erkender, at de godt kunne have opdaget, at Fingerbøllet, som har ligget på adressen siden 1935, lå i stueetagen, inden de købte lejligheden, men de mener ikke, det er rimeligt at forvente.

»Naturligvis kan man sige, at vi kunne have været mere opmærksomme på, at der lå et værtshus under vores lejlighed, og vi havde da også bemærket Tuborg-skiltene udenfor. Men helt ærligt troede vi blot, det var en form for ironisk kulisse for en iværksættervirksomhed, der lavede apps, eller måske et lokal- historisk museum,« siger Rikke Overbye.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.