Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Ny skandale: Mogens Lykketoft fløj ged til New York

RokokoPosten: Først fik kendt USA-korrespondent fløjet hest til Washington, og nu kommer det frem, at den tidligere formand for FN’s generalforsamling fik en ged transporteret til New York.

Den omtalte ged
Den omtalte ged

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

I kølvandet på historien om USA-korrespondent Johannes Langkilde, der fik sin kones hest fløjet til USA på DRs regning, er en lignende sag kommet for dagens lys. Det viser sig nemlig, at Socialdemokratiets tidligere partiformand Mogens Lykketoft i sin tid som formand for FNs generalforsamling fik fløjet en ged til og fra New York ved flere lejligheder.

Geden, der lyder navnet Bent Severin Oldenburg, står blandt andet anført som Lykketofts ledsager ved den nu tidligere formands afskedsreception sidste efterår.

Derudover er amerikanske og danske medier kommet i besiddelse af dokumentation for flere FN-betalte hotelovernatninger og taxakørsel, hvor både Lykketofts og gedens navn optræder.

Ifølge FNs økonomidirektør, Louis Marquez, er der ikke noget odiøst i de mange udgifter til kæledyrstransport.

»I FN-regi er vi vant til ledsagende dyr. Tidligere generalsekretær Kofi Annan tog sjældent til møder uden sin beostær, og forgængeren Boutros Boutros-Ghali blev som regel fulgt af sin trofaste gibbonabe,« forklarer Marquez.

Lykketoft selv er overrasket over den megen opmærksomhed, som ledsagergeden Bent har fået. På Facebook skriver han:

»Nu fløj Bent jo for det meste på business, som trods alt er niveauet under første klasse. Udgifterne har derfor utvivlsomt været betydeligt lavere, end hvad jeg hører, at Langkildes hest har fløjet for.«

Efter de to sager har Liberal Alliance krævet klare regler for statsansatte og folkevalgtes rejser med kæledyr over ni kilo.

Ikke alle er dog kritiske over for den tidligere formands gedetransporter. Alternativet har således rost både Langkilde og Lykketoft for at sætte fokus på dyrs behov for rejser og selvrealisering.

»Det er ikke kun vi mennesker, der får noget ud af at se Grand Canyon eller Himalaya. Alt for længe har vi rejst uden vores dyr, men jeg tror, der er mange kaniner, katte og kanariefugle i de danske hjem, der trænger til at komme ud og få én på opleveren,« siger Alternativets nyudnævnte dyrerejseordfører, Simmi Moonbeam.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.