Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Nu skal vuggestuebørn til MU-samtale

RokokoPosten: Allerede fra etårsalderen skal børn trænes i at være robuste og optimere deres performance gennem evaluering. Fint som erstatning for vacciner, mener forælder.

Modelfoto: Avemario/Bigstock
Modelfoto: Avemario/Bigstock

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Ja, Viggo, vi skal jo se på, hvordan du har klaret dig de seneste seks måneder, mens du har været hos os. Men lad mig først lige høre: Har du selv været glad for forløbet?«

Viggo Ormstrup drejer lidt på en blå klods, før han siger: »Aløp?«

Den halvandet år gamle dreng er til sin første MU-samtale hos pædagog Mette Danielsen i vuggestuen Drømmeland.

Her skal de blandt andet diskutere, hvordan det går med Viggos evne til at sige ubestemmelige lyde, og hvad Mette og Viggo sammen kan gøre, for at Viggo for eksempel bliver bedre til at åbne munden, når flyvemaskinen kommer.

Samtalen er en del af en ny handleplan, som børne- og socialminister Mai Mercado (K) har sat i værk for at gøre børn mentalt robuste i en tidlig alder.

»Mange forældre sender deres børn i vuggestue uden noget konkret mål for, hvilke kompetencer barnet skal tilegne sig, og hvordan de kompetencer eventuelt kan videreudvikles i en børnehave eller dagpleje. Det er et kæmpe spild af ressourcer,« siger ministeren.

Mai Mercado har derfor udpeget seks kommuner, der skal forsøge sig med den nye ordning, deriblandt Odsherred Kommune, hvor Viggo og hans forældre bor.

I begyndelsen var forældrene en smule skeptiske over for idéen, men efterhånden har især Viggos mor, Sille Ormstrup, fået øjnene op for fordelene ved jævnlige evalueringer.

»Ved at styrke børnenes resiliens fører vi dem i virkeligheden tilbage til en tidligere, mere autentisk tilværelse, hvor man ikke var bange for at lade barnet spise snavs fra gulvet eller sende det ud for at lege indtil midnat.«

Hun tilføjer, at øget robusthed uden tvivl også vil styrke Viggos immunforsvar, og gøre ham mere modstandsdygtig over for bakterier og vira:

»Det er en rigtig god ting, for i vores familie har vi fravalgt vacciner. Vi tror på, at man med den rigtige indstilling og positiv tænkning kan fjerne mange af de giftstoffer, der fører til, at man bliver ramt af forskellige børnesygdomme til at begynde med.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.