Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Nu kan du leve på kanten: Bageri sælger brød med ekstra gluten

RokokoPosten: Er du en rebel, der lever på kanten og har lyst til at give formynder-Danmark fingeren? Så køb en glutellolagkage hos Jensines Bageri i Virum.

Foto: Stoycho Stoychev/Bigstock
Foto: Stoycho Stoychev/Bigstock

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Glutenbomber, glutenrigt franskbrød og glutellolagkage. Alle tre ting frister på hylderne i Jensines Bageri, der for nylig er begyndt at sælge brød og bagværk med ekstra gluten.

»Vi mener, at det er ethvert menneskes ret at skeje lidt ud engang imellem, være vild, gå amok, leve på kanten. Synde en smule, for vi lever jo kun én gang. Og døden skal jo have en årsag,« griner Majken Mogensen, der er ejer og indehaver af bageriet, som er opkaldt efter hendes oldemor.

Hun fik idéen til det kontroversielle tiltag, da hun for nylig talte med en veninde, der ikke længere spiste gluten. Men, fortalte veninden, af og til kunne hun ikke lade være og spiste en syndig skive rugbrød, selvom der faktisk også er gluten i sådan en.

»Mange ville nok sige, at hun burde holde sig til sundere mad, men jeg synes egentlig, at hun gør det rigtige ved at give slip og tillade sig selv en lækker omgang gluten. Nogle gange skal man bare give formynder-Danmark fingeren,« fortæller Majken Mogensen, der har stor succes med sine glutentilsatte produkter:

»Men folk kommer ikke på de sædvanlige tidspunkter, når naboen også kan risikere at stå her. De dukker op lige inden lukketid eller meget tidligt om morgenen på hverdage. Man skilter vel heller ikke med, at man køber smøger eller tre plader Marabou på én gang.«

Mens borgerne i Virum er glade for glutellolagkager, forholder eksperterne sig mere skeptisk. Læge og ernæringsvejleder Poul Mayland Pedersen mener eksempelvis, at bageriet sætter et dårligt eksempel.

»Det er fint nok at sælge nydelsesmidler som kage og den slags, men når man ligefrem tilsætter dårligdom og praler med det, synes jeg, man sender et forkert signal. Hvad bliver det næste? Laktose-beriget mælk?« spørger han retorisk og bakkes op af sundhedsforsker Gitte Rix, der anbefaler, at Jensines Bageri oplyser kunderne om risikoen ved for meget gluten.

»Allerhelst burde der være et nummer til en sundhedshotline ved kassen, så kunden kan ringe og få hjælp, hvis glutenmisbruget tager overhånd.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.