Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Myndighed efter ulvefund: Undlad at bygge hus af pinde og strå

RokokoPosten: Dyret kan puste og pruste, til huset falder omkuld, fortæller Miljø- styrelsen og tilføjer, at man også skal passe på, hvis man er til fods i skoven og har en madkurv med til sin bedstemor.

.. Cartoon of three pigs and the big bad wolf
.. Cartoon of three pigs and the big bad wolf

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Siden 2012 har der levet ulve i Danmark, hvilket har ført til enkelte angreb på mindre husdyr og råd fra myndighederne om, hvordan man skal forholde sig, hvis man møder en ulv. Nu tilføjer Miljøstyrelsen en række yderligere advarsler, der først og fremmest henvender sig til boligejere.

»Det er en dårlig idé at bygge huse af pinde eller strå, for hvis ulven kommer, kan den så let som ingenting puste og pruste, til huset falder omkuld,« siger biolog Mette Østerlund, der arbejder som kontorchef i Miljøstyrelsen og specialiserer sig i invasiv folklore. I flere undersøgelser har hun påvist, hvordan mursten er et langt bedre materiale, hvis man skal modstå ulvens blæsen.

»En investering i mursten kan virke dyr og uoverskuelig, men al evidens peger på, at det virker.«

Miljøstyrelsen advarer også de danskere, der har planer om at tage en kurv med mad ud til deres bedstemor, der bor i skoven.

»Det gælder især, hvis du er en lille, samvittighedsfuld pige, og der ikke er en jæger i nærheden. Ulven kan snige sig ind på dig og symbolisere alt muligt, som du ikke har lyst til at tænke på,« siger Mette Østerlund og tilføjer, at dyret også kan slå dig ihjel, hvis det er sultent nok.

Spiller man i et symfoniorkester, bør man også passe på og sørge for at øve sig inden døre.

»Vi har oplevet flere gange, hvordan især valdhornspillere kan tiltrække ulve, hvis musikerne vel at mærke øver Prokofjev,« siger biologen, der også har fået meldinger om, at fugle, ænder, katte og jægere er dukket op efter at have hørt Prokofjev, men da disse typisk ikke skader mennesker, skal man ikke være nervøs.

»Hvis man ellers bare bruger sin sunde fornuft, udgør ulven ikke nogen større fare. Og frem for alt: Man må ikke råbe »Ulven kommer!«. Medmindre den kommer, selvfølgelig.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.