Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Mediedanmark i chok: UNESCO anerkender ikke Folkemødet som kulturarv

RokokoPosten: Det er helt uforståeligt, at UNESCO afviser at optage Folkemødet på Verdensarvslisten, mener danske mediefolk, for hvem begivenheden i kulturel værdi overgår Den Kinesiske Mur og alt andet på listen.

Folkemødet 2015: Lars Løkke Rasmussen taler på Hovedscenen på Cirkuspladsen.
Folkemødet 2015: Lars Løkke Rasmussen taler på Hovedscenen på Cirkuspladsen.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

For tusindvis af danskere, herunder i særlig grad mediefolk og politiske debattører, er det efterhånden traditionsrige folkemøde på Bornholm årets vigtigste begivenhed. Det kommer derfor bag på mange, at UNESCO har afvist at optage Folkemødet på listen over verdensarv.

»Jeg kan slet ikke forstå det. Jeg mener, sidste år kom statsministeren hen og satte sig ved vores bord. Han spurgte, om vi hyggede os og skålede med os. Hvis det ikke er kulturel verdensarv, ved jeg ikke, hvad der er,« siger en 34-årig mand, der gennem flere år har skrevet klummer til et dagblad baseret i København.

Manden er allerede begyndt på sin næste klumme, hvor han problematiserer UNESCOs beslutning og argumenterer for, at et uddøende demokratisk sindelag ligger til grund for afvisningen.

En anden debattør, som RokokoPosten møder i Trykkefrihedsselskabets lejr, mener, at afvisningen er et knæfald for islam.

»Det er kun, fordi vi ikke forbyder alkohol og svinekød under mødet, at UNESCO ikke vil anerkende arrangementets væsentlige bidrag til den kulturelle verdensarv,« siger hun og tilføjer, at der i hendes verden ikke er tvivl om, at Folkemødet fortjener en plads på Verdensarvslisten.

»Sidste år postede jeg et billede af mig selv, Naser Khader og Uffe Elbæk, der stod og holdt om hinanden, og viste, at vi godt kan skåle sammen, selv om vi er rygende uenige om mange ting. Jeg fik så mange likes, at det var helt overvældende,« forklarer hun.

Fra UNESCOs sekretariat beklager man, at man har afvist at optage Folkemødet på listen over verdensarv. Det handler dog ikke om manglende respekt for demokratiet og har slet ikke noget med islam at gøre, mener rådgiver Fleur Tremblay.

»Folkemødet er en rigtig fin begivenhed, som vi i UNESCO kun kan bakke op om. Det lever dog ikke op til de kriterier, vi lægger til grund for optagelse på Verdensarvslisten,« siger hun.

Dog kan hun godt forstå ærgrelsen blandt de danske mediefolk.

»Mediefolk ønsker jo, at det, de selv finder spændende, også skal interessere alle andre. Men du må huske, at hvis du har drukket dig fuld med en minister, er det mest af alt spændende for dig selv. Alle andre er ligeglade,« slutter hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.