Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Manglende videresendelse af kædebrev førte til Cthulhus genkomst

RokokoPosten: En 54-årig kvinde undlod først i december at videresende et kædebrev, som truede med, at »der ville ske noget dårligt«, hvis man ikke delte det. Efterfølgende har det mægtige væsen Cthulhu indhyllet jorden i evigt kosmisk tusmørke.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Den 4. december modtog den 54-årige socialrådgiver Tina Overmark en mail fra en af sine perifere bekendte på Facebook.

»Brevet opfordrede mig til at lægge fem billeder af hverdagssituationer op på Facebook for at bekæmpe en eller anden sygdom, jeg aldrig havde hørt om, og derefter videresende brevet til alle på min kontaktliste. Men ærlig talt kunne jeg ikke se, hvordan det skulle gøre nogen forskel, så selvom der stod i mailen, at der ville ske noget dårligt, hvis jeg ikke videresendte, så slettede jeg den bare.«

Det skulle hun dog aldrig have gjort. For sent mandag eftermiddag rejste det kosmiske væsen Cthulhu sig fra sit hvilested, byen R’lyeh, på det sunkne kontinent Mu i det sydlige Stillehav, hvor han sovet en drømmeløs søvn i unævnelige æoner. Siden har væsenet krævet kultisk dyrkelse af sig selv og indhyllet jorden i et kosmisk mørke.

»Jeg er virkelig utrolig ked af, at jeg på den måde har sluppet ældgamle og unævnelige rædsler fra glemte galakser løs på jorden og vil på det kraftigste opfordre til, at man aldrig nogensinde ignorerer advarslerne i et kædebrev,« fortæller Tina Overmark.

Ifølge politisk kommentator Matthew Smith fra New York Times er Cthulhus genkomst dog ikke udelukkende en dårlig ting.

»Selvfølgelig er det trist, at vi er dømt til at tilbede et kosmisk væsen, der eksisterer hinsides godt og ondt, og hvis blotte åsyn gør selv de stærkeste vanvittige af rædsel,« siger han og fortsætter:

»Men på den anden side er det måske et udmærket tidspunkt, Cthulhu vender tilbage på. Vi kan allerede konstatere, at han har spist Donald Trump, da selv ikke kosmiske rædsler kunne gøre ham endnu mere vanvittig, og derpå indsat en såkaldt Shoggoth i Det Hvide Hus. Så intet er jo så skidt, at det ikke er godt for noget.«

Shoggoth beskrives af iagttagere som et uhyrligt slimvæsen bestående af en formløs samling protoplasmatiske bobler, der er svagt selvlysende, og som desuden er udstyret med et utal af ondt lysende grønne øjne. Ifølge flere politiske kommentatorer har Shoggoth dog en udenrigspolitik, der, særlig når det kommer til Rusland, forekommer væsentligt mere gennemtænkt end sin forgængers.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.