Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Mai Mercado i chok: Folk diskuterer vigtigt emne uden hjælp fra politikere

RokokoPosten

Foto: Wayhome Studio/Bigstock
Foto: Wayhome Studio/Bigstock

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Curlingmødre, ForældreIntra, snak i timerne og legeaftale. Det er blot nogle af de emner, der lige nu bliver debatteret blandt voksne mennesker på skoler, institutioner og sociale medier.

Dette sker tilsyneladende, uden at en eller flere politikere har sammensat et panel, som skal fokusere på emnet.

»Jeg blev helt paf, da jeg hørte det. Kan man det? Det er søreme imponerende. Jeg var overbevist om, at det ikke var muligt at diskutere et så vigtigt emne som børneopdragelse, hvis ikke en gruppe politisk udvalgte mennesker uden nogen særlig erfaring på området gav bolden op.«

De igangværende debatter tyder på, at flere forældre har mere eller mindre håndfaste ideer om, hvordan de skal opdrage deres børn, hvilket også overrasker ministeren.

»Når jeg siger ord som fællesskab og værdier, regner jeg ikke med, at forældrene rigtig har tænkt over de begreber, men opdrager lidt på må og få. Men så hører jeg nogle vilde historier, eksempelvis om et tiårigt barn, der har pligter i hjemmet, passer sin skole og endda går til klaverundervisning helt uden retningslinjer fra staten,« siger hun.

Forhenværende fødevareminister Dan Jørgensen (S) forstår godt, at hans politikerkollega er chokeret.

»Da jeg i 2015 brugte penge på at hyre madeksperter til at udforme tre madråd, var jeg også forbløffet over, at mange danskere allerede havde tænkt over deres madvaner. Nogle kunne endda krydse alle tre råd af, inden min tænketank havde udtænkt dem,« siger han og tilføjer, at han selvfølgelig også kender til familier, der ikke magter at gøre så meget ud af madlavningen.

»Det vil typisk være dem, der heller ikke bruger så meget tid på at diskutere børneopdragelse eller skrive debat­indlæg om korrekt amning og økologisk mad i børnehaverne. De er komplet utaknemlige, når folk som Mai og jeg forsøger at hjælpe dem.«

Mai Mercado er enig i Dan Jørgensens vurdering:

»Utaknemlighed er ordet. Her slider og slæber jeg for at sammensætte et panel af forskere og chefredaktører, de største hjerner i landet, og så findes der danskere, som bare er komplet ligeglade og tror, de kan klare sig uden os politikere. Lad dem bare prøve!«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.