Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

RokokoPosten: LA har gjort det fantastisk!

RokokoPosten: Langtfra alle mener, at Liberal Alliances regeringsdeltagelse har været en fiasko. Nøddespisende regnjakke-entusiaster forsvarer LA

Foto: Ruivalesousa/Bigstock
Foto: Ruivalesousa/Bigstock

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

En regnfrakkebærende nødde-entusiast fra Middelfart fortæller, at regeringens afgiftssænkninger har forbedret hans liv markant.

Martin Frederiksen fra Middelfart har den seneste måneds tid med stadig mere misfornøjelse set, hvordan Liberal Alliance er blevet ydmyget og latterliggjort i pressen for ikke at have indfriet deres løfter eller gennemført ændringer, som gør en forskel for danskerne.

Det synspunkt er nemlig fuldstændig forfejlet, mener Frederiksen, der er næstformand i Middelfarts Nødde- og Regntøjslaug.

»Det er vist kun folk, der ikke går op i PVC, eller som aldrig spiser peanuts, cashew- eller pekannødder, som kan mene den slags!« siger han indigneret.

Martin Frederiksen forklarer, at der alene i Middelfart findes knap ti mennesker, der ugentligt mødes for at dele deres fælles hobby, men at man på landsplan er langt flere.

»Dertil kommer alle de nødde- og regntøjsentusiaster, der ikke er organiseret via foreningslivet, men blot nyder begge dele privat.«

Frederiksen fortæller også, hvor stor forskel Liberal Alliances indsats for sænkning af afgifter har betydet for ham personligt.

»Jeg har netop købt knap 200 kilo nødder til de næste par måneder og vel sparet omtrent 3.500 kroner alene på det!« jubler han og fortsætter:

»I 2019 bliver det endnu bedre, for så bliver PVC-afgiften afskaffet helt, hvilket vil spare mig for tre en halv krone på hvert kilo regntøj, jeg køber.«

Martin Frederiksen mener, at det er fuldstændig misforstået, at den slags ændringer af dansk afgiftspolitik ikke skulle gøre en forskel for danskernes pengepung.

»Hvis man anslår, at den typiske dansker årligt køber ti kilo regntøj, PVC-holdige beskyttelsesdragter eller overslag til deres grill samt et halvt ton nødder, taler vi om små 10.000 kroner lige ned i pengepungen hvert år. Det er vist besparelser, der vil kunne mærkes i ethvert husholdningsbudget!«

Han er dog mere skeptisk i forhold til, om Liberal Alliances sænkning af bilafgiften spiller nogen rolle for den almindelige dansker:

»Det aner jeg ikke. Jeg har ikke kørekort.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.