Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Kvinde slet ikke overrasket over, at nabo var seriemorder

RokokoPosten: »Nogen skal jo være det,« siger Maria Jensen, hvis nabo er dømt for syv bestialske mord, og ifølge Maria hverken har virket hjertensgod eller mystisk.

Foto: Voy/Bigstock
Foto: Voy/Bigstock

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Man siger, man tror, man kender folk, indtil sådan noget som det her sker, men jeg har nu aldrig troet, at jeg kendte ham. Vi var jo bare naboer.«

Sådan siger Maria Jensen, der indtil for nylig boede i samme opgang som en mand, der i går blev dømt for syv bestialske mord.

Hun er ikke overrasket over, at manden kunne finde på at gøre så grusomme ting, for, som hun siger, »nogen skal jo være det«.

»Sandsynligheden er selvfølgelig ikke særlig stor for, at du ender i samme opgang som en psykopatisk seriemorder, men den er da noget større, end for at du vinder i Lotto, og det spiller folk hele tiden,« siger hun.

Maria Jensen mener dog heller ikke, at den dømte virkede specielt mystisk eller ubehagelig.

»Ærlig talt tænkte jeg ikke så meget på ham, for vi nikkede bare til hinanden i opgangen, og der var han ret almindelig. Ikke på en hemmelighedsfuld måde eller omvendt: på en måde, så jeg tænkte, at han aldrig kunne gøre en flue fortræd eller var specielt hjertensgod, det er folk jo ikke nødvendigvis. Bare sådan gennemsnitlig, hvad angår tilbøjelig- heden til at slagte fremmede mennesker,« siger hun.

Siden sagen kom frem, og Maria Jensen selv blev afhørt, har hun ikke brugt så meget tid på at spekulere over, hvorfor lige præcis hun skulle bo ved siden af en seriemorder.

»Han begik sine mord uden for huset, så der var ikke så meget, jeg kunne gøre. Og når nogen skal være den, der myrder uskyldige mennesker, skal nogle andre også være dem, der bor ved siden af. Altså medmindre morderen bor langt ude på et nedlagt landbrug eller noget i den stil.«

Næste måned får Maria Jensen en ny nabo, eftersom morderens lejlighed er ledig, men hun har dog ikke planlagt at genoverveje menneskets moral, ondskabens natur, eller hvorvidt den nye nabo også kunne være seriemorder:

»Det er meget usandsynligt, at der skulle komme to i rap. Så hvis det skete, ville jeg måske studse lidt over det.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.