Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Kvinde planlægger at øge sin produktivitet ved at tjekke arbejdsmails søndag inden sengetid

RokokoPosten: »Ved at gennemgå stressende arbejdsopgaver, mens jeg på ingen måde er i stand til at gøre noget ved dem, håber jeg på at blive 40 procent mere effektiv,« lyder det fra direktionsassistent Carina Steensgaard.

Foto: Leungchopan, Bigstock
Foto: Leungchopan, Bigstock

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Klokken er omkring 23, og Carina Steensgaard lægger hovedet på puden, træt efter dagens mange gøremål. Men inden hun lukker øjnene, snupper hun mobiltelefonen og klikker på det lille Gmail-ikon.

»Så gennemgår jeg de mails, jeg har fået fra kunder, kolleger og samarbejdspartnere over weekenden, og som jeg skal forholde mig til næste dag. Store og små problemer i én pærevælling, måske også en lidt ubestemmelig mail fra min chef, som kan betyde alt fra en relativt ligegyldig oplysning om mine arbejdsopgaver til en fyring,« fortæller Carina om sin nye aftenrutine, der skal minde hende om, at hun stadig primært er et menneske med karriere på trods af weekendens afslapning og familiesamvær.

Ved at kigge sine mails igennem og opregne de problemer, hun skal løse dagen efter, samtidig med at hun ikke er i stand til at gøre noget ved dem sent søndag aften, håber den 33-årige direk- tionsassistent at blive mere effektiv på arbejdet.

»Jeg regner med, at kombinationen af mange krav på én gang og total magtesløshed, mens jeg samtidig er fysisk træt og søvnig, vil gøre mig til en langt bedre medarbejder. Jeg kan allerede nu mærke, at min hjerne bearbejder de mails, jeg tjekker søndag aften, ved at jeg sover mere uroligt og drømmer om mit arbejde. I nat vågnede jeg for eksempel klokken tre efter et mareridt om et kommende møde,« siger hun og forventer en øget produktivitet på helt op til 40 procent.

Carinas chef, Mark Ellegaard Thomsen, mener, at hun bestemt har fat i noget.

»Idéen med at tjekke mails sent om aftenen, hvor man ikke rigtig kan koncentrere sig efter at have lagt to skrigende børn i seng, er ikke ny for mig,« fortæller han og tilføjer, at han også har taget de meget tidlige morgener i brug, efter at han blev chef.

»Jo mere ansvar jeg har fået, jo mere brugbart er det at kunne vågne pludseligt ved fire-tiden og kigge på sin mobil.«

Mark Thomsen vil derfor gøre en ekstra indsats for at hjælpe Carina med hendes rutine; fra næste uge vil han sende hende flere mails søndag mellem kl. 20 og 23.

»På den måde føler hun forhåbentlig, at der virkelig er rift om hende, så hun er frisk, udhvilet og klar til dagens opgaver mandag morgen.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.