Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Kvinde løste problem med utæt køleskab ved at sænke topskatten

RokokoPosten: »Helt oplagt løsning,« udtaler Anders Samuelsen (LA) og tilføjer, at en topskattelettelse også kan hjælpe på fattigdom, podagra og tørt hår.

Foto: Stokkete/Bigstock.
Foto: Stokkete/Bigstock.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Ved første øjekast så køleskabet helt normalt ud, men gik man tæt på og kiggede langs dørens kant, var der noget galt.

»Der var en lille utæthed øverst oppe, så kold luft sivede ud. Det var meget irriterende og ikke specielt energibesparende,« fortæller sygeplejerske Marianna Mogensen, der først ville løse problemet ved at finde nogen, der kunne reparere hårde hvidevarer.

»Men det var faktisk en dyr omgang, opdagede jeg, og da mit køleskab er ret gammelt, kunne jeg hurtigt se, at det næsten lige så godt kunne betale sig at købe et nyt. Men så fik jeg en lys idé!«

Marianna besluttede sig for at sænke topskatten med fem procentpoint, og kort efter sluttede køleskabsdøren helt tæt.

»Jeg følte mig så dum, fordi jeg ikke havde tænkt på det før. Selvfølgelig vil de dynamiske effekter af en topskattelettelse have direkte indvirkning på effektiviteten og holdbarheden af den gennemsnitlige danskers køkkenmøblement. Kun med en holdbar incitamentsstruktur kan vi skabe de indtægter og den arbejdsmoral, som vores børn skal bruge, hvis de i fremtiden skal nyde friheden ved et velfungerende køleskab.«

Hos Liberal Alliance er man ikke overrasket over resultatet af Mariannas topskattelettelse.

»Det er en helt oplagt løsning, som jeg har advokeret for meget længe og først for nylig opgivet på grund af komplicerede realpolitiske forhold, som man kun kan forstå, hvis man er liberalt folketingsmedlem. I den ideelle verden vil topskatten helt forsvinde, hvorefter fattigdom vil blive udryddet, og den dansker, der står op og smører rugbrødsmadpakker hver dag, vil opleve øget tilfredshed med livet samt få tykkere og mere skinnende hår,« siger partiets formand, Anders Samuelsen, og tilføjer, at de, der lider af podagra, vil få markant færre og mildere anfald.

»De, der opgiver at sænke topskatten – undtagen mig, selvfølgelig – er på den måde indirekte med til at påføre uskyldige danskere smerte og kosmetisk ubehag,« slutter han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.