Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Københavns Kommune lancerer hipstertræ til aflagte fuldskæg

RokokoPosten: Efter stor succes med suttetræer lancerer Københavns Kommune nu et træ til hipstere, der gerne vil tage værdig afsked med deres fuldskæg.

RokokoPosten: Efter stor succes med suttetræer lancerer Københavns Kommune nu et træ til hipstere, der gerne vil tage værdig afsked med deres fuldskæg. Foto: Infrogmation.
RokokoPosten: Efter stor succes med suttetræer lancerer Københavns Kommune nu et træ til hipstere, der gerne vil tage værdig afsked med deres fuldskæg. Foto: Infrogmation.

I Folkets Park på Nørrebro står et træ. Et ganske særligt træ, hvor flere hundrede afklippede fuldskæg blafrer blidt i brisen. Det er det såkaldte hipstertræ, hvor eks-hipstere kan hænge deres aflagte fuldskæg og dermed tage en blid afsked med en væsentlig del af deres identitet.

Iben Skovmark fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune fortæller, hvorfor myndighederne valgte at dedikere et træ til det formål.

»Vi ved, at rigtig mange børnefamilier har været enormt glade for kommunens suttetræer. Derfor syntes vi, det var en god idé med et træ, hvor hipstere kan tage værdig afsked med deres skæg, når de er vokset fra det. Eller når deres arbejds- givere gerne ser, at de kommer videre i, eller blot påbegynder, deres voksenliv.«

Træet blev indviet ved en ceremoni midt i april, og det store antal skæg, der siden er kommet, vidner om, at træet har været en bragende succes.

Få meter fra træet møder Rokoko- Posten Sofie Svendsen, der netop har besøgt parken for at sige farvel til sin kærestes skæg. Det er nu kærligt bundet op på en af de nederste grene med et stykke håndlavet økologisk hampreb.

»Det er rigtig fint, at kommunen har lavet det her træ, for det gør afskeden meget nemmere. Selvfølgelig er det hårdt, uanset hvad, at sige farvel til noget, som har været en væsentlig kilde til glæde og trøst i mange år,« siger hun og kigger kærligt på kæresten Aslak Raahauge, hvis glatbarberede kinder er fugtige af tårer, og som er for berørt til selv at udtale sig.

Sofie Svendsen fortæller, at det ville have været alt for brutalt for Aslak blot at efterlade skægget på et koldt barbergulv eller se det blive skyllet ud i en håndvask efter endt klipning. Og hvis savnet efter skægget skulle melde sig, vil hipstertræet gøre det langt nemmere for Aslak at håndtere tabet, siger hun.

»Hvis Aslak vågner om natten og græder, fordi han savner sit skæg, kan jeg jo sige til ham, at det har det rigtig godt nede på træet sammen med alle de andre skæg, hvor de hygger sig og snakker om cykler uden gear, ekstra tung vinyl samt øl, der smager af hyben.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.