Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Københavnere forbereder sig på jazzfestival: Barrikaderer lejligheder og tager udenbys

Arkivbillede. RokokoPosten: Københavnere forbereder sig på jazzfestival: Barrikaderer lejligheder og tager udenbys
Arkivbillede. RokokoPosten: Københavnere forbereder sig på jazzfestival: Barrikaderer lejligheder og tager udenbys

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Saxofonsoloen går i gang, og oppe i førstesalslejligheden på Frederiksberg ruster Berit sig mentalt. Hun håber, at den stopper om to minutter, men ved, at den kan risikere at fortsætte i ti, og at nummeret, som snarere er en retningsløs jagen med forskellige instrumenter end et afgrænset musikalsk værk, måske ikke holder op, før Berit selv har forladt lejligheden og er flygtet ud til sin søster i Ballerup.

»Den usikkerhed, det kaos, mængden af synligt begejstrede jazzfans: Det vil jeg bare ikke udsættes for igen,« siger Berit Jensen, der bor tæt på et spillested, som igen i år lægger scene til nogle af de optrædende på Copenhagen Jazz Festival.

Begivenheden starter først den 7. juli, men allerede nu er hun og mange andre københavnere i gang med at planlægge deres flugt fra byen, når jazzentusiasterne myldrer frem.

»Pludselig vælter det frem med mænd, der kun har en smule hår nederst på hovedet, som de så binder sammen til en lille hestehale, mens de drikker virkelig meget rødvin,« siger William Skjødt Jensen, der bor på Nørrebro, hvor festivalen også finder sted.

»Min lejlighed ligger i stueetagen, tæt på Blågårds Plads. Til daglig skal jeg kun tage højde for enkelte bandeopgør og narkohandel, men når jazzfestivalen går i gang, bliver jeg nok nødt til at barrikadere døren og vinduerne, så der ikke sker noget, mens jeg er udenbys,« fortæller William, der sammen med sin kæreste, Simone, planlægger at tage fri fra arbejde i de ti dage, festivalen varer, så de med god samvittighed kan opholde sig hos en ven, der bor på Fyn.

»Sidste år var jeg på Roskilde Festival noget af tiden, og det var dejligt beroligende, undtagen den eftermiddag, hvor jeg ramte en koncert med noget, der kunne lyde som en trompetsolo. Da blev jeg nødt til at drikke ekstra meget om aftenen for at dulme nerverne,« siger han.

Simone glæder sig i år ekstra meget til at komme væk fra hovedstaden under festivalen, fordi hun er gravid.

»Jeg har lovet mig selv at passe rigtig godt på babyen: Ingen alkohol, tobak, tilsætningsstoffer eller tungmetaller – og slet ingen jazz!«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.