Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Klager til de borgerlige: Hvorfor virker den globale opvarmning ikke lidt bedre?

RokokoPosten: Højrefløjen burde gøre mere for at fremme CO2-udledende energi og begrænse miljøvenlige alternativer, mener et flertal af danske borgere, der er vrede over det dårlige vejr.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Isnende vinde, klamme regnskyl og hagl i slutningen af april. Vejret har ikke vist sig fra sin bedste side dette forår, og det kan kun skyldes mangelfuld global opvarmning. Det mener et flertal af danskerne ifølge RokokoPoll. Her har 68 procent svaret ja til, at især de borgerlige politikere bør gøre mere for at få temperaturen til at stige.

»Højrefløjen har et ry som nogle, der ikke gider miljøet og er ligeglade med, om vejret bliver lidt varmere, hvis bare man kan tjene penge. Hvorfor gør de så ikke mere for at hæve temperaturen for os almindelige danskere?« spørger Katja Krøger, som har deltaget i undersøgelsen.

»Man kan ikke forvente andet fra venstrefløjen, end at de er i bedste fald er ligeglade med vejret. I værste fald lægger de slet ikke mærke til det, fordi de er travlt optagede af en eller anden bjørn på en isflage eller nogle ligegyldige fuglearter, der uddør et sted i Sydamerika. Men jeg havde forventet mig mere fra de borgerlige,« fortsætter Krøger, der har stemt på blå partier hele sit liv i håb om bedre vejr og nu overvejer at flytte sydpå.

Også Svend Knudsen føler sig svigtet, især af Liberal Alliance.

»Jeg havde købt en ny solseng og gjort mig klar til siesta, faktor 50 og lange dage ved stranden, da LA udnævnte Villum Christensen til klimaordfører. Han ville jo ikke engang tale om, at den globale opvarmning var menneskeskabt! Det samme med den nuværende ordfører, der taler om klimasvingninger og mener, de er en naturlig del af jordens cyklus. Og hvad er der kommet ud af det? Intet!« konstaterer Svend Knudsen bittert og tilføjer, at han fremover vil stemme på Nye Borgerlige.

»Ja, jeg bor i Hellerup og har folk til at ordne mine skatteforhold, så jeg er ligeglad med indvandring, og hvor mange flygtninge, der kommer til landet. Men at man skal have vinterjakken på i april måned; det gider jeg simpelthen ikke!«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.