Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Justin Trudeau lover indrejse til alle enhjørninger og babysæler

RokokoPosten: I protest over Donald Trumps omfattende indrejse- forbud har premierministeren vedtaget en lov, der gør det muligt for alle fabeldyr og nuttede dyreunger at komme til Canada.

RokokoPosten
RokokoPosten

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Give me your tired, your poor / Your huddled masses yearning to breathe free …«

Sådan lyder et par strofer fra digtet »The New Colossus«, der ofte bruges til at beskrive USAs lange tradition for at byde indvandrere velkommen. I går citerede Canadas premierminister, Justin Trudeau, linjerne og tilføjede, at de trætte og fattige masser ikke kun indbefattede mennesker. I hvert fald ikke ifølge en ny canadisk lov, der tillader alle verdens enhjørninger og andre fabelvæsner samt alle nuttede dyreunger at komme ind i landet uden visum, identifikation eller andre rejsepapirer.

»Trump har vendt ryggen til verden med sit absurde, fordoms- fulde og diskriminerende indrejseforbud. Canada vil gøre det modsatte og give endnu flere strålende og nuttede skabninger mulighed for at skabe sig en værdig tilværelse,« sagde Justin Trudeau, mens han holdt en fireårig syrisk pige i den ene hånd og en pandaunge i den anden.

Premierministeren vil ikke blot vente på, at dyreungerne og fabelvæsnerne ankommer til landet, men vil selv tage ud i verden og redde dem fra en kummerlig tilværelse.

»Først tager jeg til Syrien og finder de mindste, mest nuttede kattekillinger, babysæler og pindsvineunger. Dernæst går rejsen til Nepal, hvor jeg har hørt tale om en enhjørning, der er politisk flygtning og skriver persiske digte,« fortalte statslederen til CNN, inden han sendte en Snapchat-besked til Malala Yousafzai og opfordrede alle unge piger til at interessere sig for naturvidenskab og være stolte af deres kroppe.

Kritikere har tidligere påpeget, at Canada ikke tager imod særlig mange flygtninge i forhold til landets størrelse, og at disse flygtninge modtager meget lave ydelser i kort tid, inden de skal klare sig selv. Dette vil dog ikke gælde de indrejsende dyr og væsner.

»Kommer en kentaur, en enhjørning, en yeti eller et Loch Ness-uhyre til vores grænser, vil jeg personligt åbne mit hjem for dem og blive fotograferet med dem. Det samme gælder kaninunger og babysæler,« understregede Trudeau, mens hans kone, Sophie Grégoire, bakkede ham op via en Skype-forbindelse fra Malawi, hvor hun er i færd med at støtte et projekt, der hjælper handicappede med at bygge bæredygtige brønde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.