Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Jobcentre hyrer beskæftigelseskonsulenter fra Islamisk Stat

RokokoPosten: Islamisk Stat har overvældende succes med at få førtidspensionister i aktivering. Derfor har jobcentre landet over ansat en række tidligere medlemmer af organisationen som beskæftigelseskonsulenter.

Foto: VOA, Wikipedia
Foto: VOA, Wikipedia

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Nej altså! Prøv engang at se, hvordan han løber fra hus til hus, og så endda med et tungt raketstyr på skulderen. Det er jo helt utroligt, som han kan hoppe og springe nu!«

De begejstrede ord kommer fra socialrådgiver Berit Madsen fra Jobcenter Aarhus, der ser en YouTube-video af den 26-årige Ali Rahman, der deltager i et angreb på kurdiske soldater uden for den irakiske by Mosul, hvor han er soldat for bevægelsen Islamisk Stat. Berit har i næsten tre år været rådgiver for netop Ali, men har ikke set ham, siden han fik tilkendt førtidspension i sommeren 2014.

»Dengang Ali kom hos mig, var han stærkt plaget af både en stresslidelse, piskesmæld og fibromyalgi. Ja, han kunne faktisk ikke holde til andet end at sidde og læse religiøse tekster og se videoer på internettet. Så jeg havde virkelig aldrig troet, at han ville kunne komme til at være aktiv igen. Men der tog jeg sørme og heldigvis fejl,« siger Berit Madsen og fortsætter:

»Meget kan man sige om de der folk fra Islamisk Stat, men det er jo tydeligt, at de ved, hvordan man får unge mennesker engageret og op af lænestolen.«

Og Alis tilfælde er langt fra det eneste. Flere medier har de seneste dage kunnet berette, hvordan flere danske førtidspensionister er blevet aktiveret efter at have modtaget rådgivning, støtte og ikke mindst automatvåben fra Islamisk Stat.

Derfor har en række Jobcentre landet over nu hyret tidligere IS-medarbejdere som beskæftigelseskonsulenter, der skal være med til at sluse de unge ind på arbejdsmarkedet igen.

»Vi har fået kontakt med en række tidligere ansatte hos Islamisk Stat, der har arbejdet i både Irak og Syrien, og som har stor erfaring med at lede og fordele arbejdet her. De har indvilget i at gøre deres bedste for at give de unge en meningsfuld fremtid,« siger hun og fortæller, at alle de unge, som de arbejder med, har fået en ny gejst og nu arbejder målrettet i forskellige praktikprojekter.

»Lige nu er de i gang med et stort og rigtig spændende projekt. Jeg ved ikke præcis, hvad det går ud på, men jeg tror, det har noget med landbrug at gøre, for de er meget opsatte på at købe kunstgødning i store mængder,« fortæller hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.