Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Joachim B. Olsen bliver ny redaktør for Modkraft

RokokoPosten: Den liberale politiker stopper i Folketinget og bliver ny redaktør på den genopstandne venstrefløjsportal Modkraft. Også trafikminister Ole Birk Olesen overvejer at overtage chefstolen på Dagbladet Arbejderen.

Foto: Mogens Engelund/Wikipedia
Foto: Mogens Engelund/Wikipedia

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.

Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

I starten af 2017 lukkede den venstreorienterede netportal Modkraft. Men nu ser det ud til, at det røde Danmark får sit mediemæssige samlingspunkt tilbage. 1. januar 2018 åbner Modkraft nemlig igen med en overraskende ny mand i spidsen som ansvarshavende chefredaktør: Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance.

»Jeg går op i rigtig mange af de ting, der optager folk på venstrefløjen, eksempelvis skat, Uber og socialpolitik, så jeg er ret sikker på, at jeg er den helt rigtige til at videreføre Modkraft og drive mediet i spændende nye retninger,« siger politikeren, der stopper i Folketinget i forbindelse med sit nye job.

Joachim B. Olsen fortæller, at man som Modkraft-læser nok vil opleve ændringer, men at meget også vil være ved det gamle.

»Selvfølgelig vil man se nogle andre vinklinger af stoffet, særligt i forhold til spørgsmål om social- og beskæftigelsespolitik. Men der vil stadig være masser af artikler til folk, der ynder diskussioner om obskure russiske politiske tænkere, eksempelvis Ayn Rand.«

Enkelte har kritiseret, at Modkraft har valgt en person uden journalistisk erfaring til posten, men den kritik afviser Joachim B. Olsen.

»Selvom jeg ikke har nogen journalistisk uddannelse eller baggrund, har jeg stor erfaring med kontant og effektivt formidling, så det opfatter jeg ikke som noget problem. Endvidere mener jeg, at Bjarne Corydons ansættelse på Børsen har vist, at man sagtens kan arbejde seriøst for medier, der har et andet politisk udgangspunkt end én selv,« siger han og tilføjer eftertænksomt:

»Eller altså, det ville det være, hvis Bjarne faktisk havde været socialdemokrat.«

Muligvis bliver Joachim B. Olsens skifte til Modkraft ikke det eneste eksempel på liberale, der går til venstreorienterede medier. Ifølge flere kilder, som RokokoPosten har talt med, er trafikminister Ole Birk Olesen (LA) i spil som ny journalistisk leder af Dagbladet Arbejderen. Hvis det bliver virkelighed, vil det ifølge en kendt politisk analytiker være et stort scoop for avisen.

»Han bliver den mest kompetente redaktør nogensinde i danmarkshistorien,« siger politisk kommentator og lobbyist for Scandlines, Michael Kristiansen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.