Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: IS raser over stoisk dansk terror-reaktion

RokokoPosten: Nu gider vi slet ikke indføre et religiøst diktatur gennem terror, lyder det fra en talsmand for Islamisk Stat, efter man har fulgt med i den afdæmpede danske reaktion på angrebet i Manchester.

Arkivfoto. RokokoPosten: Nu gider vi slet ikke indføre et religiøst diktatur gennem terror, lyder det fra en talsmand for Islamisk Stat, efter man har fulgt med i den afdæmpede danske reaktion på angrebet i Manchester.
Arkivfoto. RokokoPosten: Nu gider vi slet ikke indføre et religiøst diktatur gennem terror, lyder det fra en talsmand for Islamisk Stat, efter man har fulgt med i den afdæmpede danske reaktion på angrebet i Manchester.

Vi skal ikke give dem vores vrede eller had!«

Sådan har beskeden lydt mange steder på sociale medier i Danmark, efter at en terrorist for en uge siden dræbte 22 mennesker ved et angreb i den engelske by Manchester.

Og det irriterer en talsmand for Islamisk Stat, der kort efter tog ansvar for terrorangrebet.

»Jeg havde forventet, at danskerne ville råbe og skrige på Facebook og Twitter. Du ved, rigtig blive gale over, at så mange mennesker var døde, og at det endda skete til en koncert med børn. Men nej, de tog det meget afslappet og distanceret, og det pisser mig virkelig af,« fortæller talsmanden, der ønsker at forblive anonym.

Faktisk har danskernes afdæmpede reaktion gjort IS så vred, at det også kan være ligemeget med kalifatet.

»Nu gider vi slet ikke indføre et religiøst diktatur gennem terror. Vi lever bare i fred og fordragelighed med alle folkeslag. Det står der vist også noget om et par steder i Koranen,« siger talsmanden, idet han gengiver et nyligt møde i Islamisk Stats ledergruppe:

»De var rasende over, at danskerne forholdt sig stoisk og ikke pludselig krævede mere overvågning eller udvisning af alle muslimer. Indtil da var vi alle helt vilde efter at dræbe flere vantro, styrke vores kalifat og forberede os til et gigantisk slag ved Dabiq (by i det nordlige Syrien, red.), hvor vi som rettroende muslimer naturligvis ville vinde og dermed forvarsle dommedag. Men det faldt ligesom væk, da vi så, at danskerne ikke engang gad skifte deres profilbillede til Union Jack.«

Talsmanden fortæller, at Islamisk Stat har fulgt med i danskernes Facebook-debatter om terrorangrebet gennem en dansk-arabisk tolk, som de kidnappede for et par måneder siden.

»Det betyder virkelig meget for os, hvordan danskerne reagerer, og om de højrenationale partier for eksempel benytter terrorangreb til at fremme deres egen politiske dagsorden. Alle tror, det bare handler om ideologi og vold, men den danske debat påvirker os meget.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.