Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten:

RokokoPosten: Hjemmelavet broccolisalat efterladt halvspist til skolearrangement

Foto: Malinkaphotos/Bigstock
Foto: Malinkaphotos/Bigstock

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Ingen af de tilstedeværende forældre til børnene i 3.x kan forklare, hvorfor købepizzaerne med pepperoni blev spist hurtigere end salaten af både børn og voksne, da skolen holdt idrætsdag.

»Medbring noget lækkert til om aftenen – gerne hjemmelavet!«

Sådan stod der på den invitation, som lærerne på Søndergård Skole i Vestsjælland sendte ud til alle 2., 3. og 4. klasser for at oplyse dem om, at der i fredags skulle holdes idrætsdag med aftenhygge.

»Ideen var, at børnene skulle dyrke sport om dagen, og så kom forældrene om aftenen, så hver klasse kunne hygge, spise lækker mad og se film,« fortæller Stine Jensen, der er klasselærer for 3.x.

Her medbragte Linus’ mor, Kaja, en hjemmelavet broccolisalat med blandt andet avocado, gulerødder, tomat og en dressing efter egen, hemmelig opskrift.

»Folk er som regel helt vilde efter at vide, hvad jeg putter i dressingen. Det var de sådan set også til idrætsdagen, så jeg var lidt overrasket over at se, at der ikke var taget ret meget af selve salaten,« fortæller Kaja og henviser til, at hendes salatskål stadig var halvt fyldt, da alle var på vej hjem.

Til gengæld stod pizzabakkerne tomme, ligesom alle pølsehornene, som Emmas far, Dan, havde købt i Føtex, var spist.

»Jeg havde egentlig tænkt, at jeg ville bage dem selv, men det blev der ikke tid til, og de dufter jo meget godt, dem fra Føtex,« fortæller Dan og tilføjer, at han bestemt husker at have taget af broccolisalaten.

Også Birks mor, Lise, der havde medbragt en pepperonipizza i familiestørrelse, var begejstret for Kajas ret.

»Jeg elsker en dejlig frisk salat, helt bestemt. Både mig og Birk tog noget, det er jeg sikker på,« siger hun.

Både hun og Dan er enige om, at mad er lækrest, hvis den er sund og nærende og bliver lavet fra bunden; derfor planlægger de begge at dukke op med noget hjemmelavet til næste arrangement.

»Vi plejer at holde noget op til jul, hvor det nemt kan gå op i konfekt og brune kager, så det bliver lidt klamt til sidst. Så der tager jeg nok noget let med, for eksempel små æggekopper med dild og skinke eller grillede majs. Faktisk kan jeg slet ikke lide pølsehorn,« siger Lise.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.