Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten:

RokokoPosten: Håndsrækning til Gentofte: Send jeres expats til os

RokokoPosten: Flere kommuner i Udkantsdanmark tilbyder nu Gentofte at tage en andel af den rige kommunes expats, så der bliver bedre plads til de 200 nye flygtninge.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Vi har et problem, som er så vanskeligt at løse, fordi vi ikke har mulighederne.«

Sådan lød det fra Hans Toft (K), der er borgmester i en af landets rigeste kommuner, Gentofte Kommune. Ordene faldt som reaktion på en lovændring, der betyder, at kommunen ikke længere kan få lov at modtage færre flygtninge end andre kommuner, fordi der i forvejen bor et stort antal expats.

Det har fået borgmestre fra en række kommuner i Udkants­danmark til at gå sammen om et tilbud, der skal gøre det lettere for Gentofte at løfte opgaven.

»De kan sende deres expats til os, så de får ressourcer til at koncentrere sig om de der 200 mennesker,« siger borgmester i Ringkøbing-Skjern kommune, Iver Enevoldsen (V).

Han mener, at kommunen kan få plads til »en pæn håndfuld« expats, som kan indlogeres i nogle af kommunens mange nedlagte landbrug.

»Og hvis de så får installeret nogle gode hjemmearbejdspladser, kan de jo sagtens beholde deres job,« siger Iver Enevoldsen.

Også en af landets fattigste kommuner, Langelands Kommune, tilbyder at hjælpe.

»Vi kan nok godt finde plads til en ambassade eller tre herovre. Så kan de sætte nogle flygtninge ind i de ledige bygninger,« siger borgmester Bjarne Nielsen (V).

Andre er ikke helt så villige til at hjælpe.

»Nogle af de der rige mennesker kunne da bare leje ud til flygtningefamilier. Deres huse er vel store nok. Det ville da være et scoop for integrationen, hvis nogle flere velstillede mennesker påtog sig et socialt ansvar. Men det er selvfølgelig lettere at sidde derhjemme i liebhavervillaen og brokke sig over, at problemerne i ghettoerne vokser og vokser,« siger Jette Sørensen, der er venligbo fra Randers.

Den kritik er dog uberettiget og ukonstruktiv, mener Hans Toft:

»Landets rigeste mennesker har travlt nok med at være rige. Og de er i forvejen nødt til at ansætte alle mulige udlændinge. Tænk på, at de både har brug til folk til at slå græs, rense pools, gøre rent, vaske tøj, lave mad og passe børn. Vi kan simpelthen ikke være bekendt at pålægge så hårdt trængte mennesker et socialt ansvar.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.