Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Gud om afskaffelse af blasfemiparagraffen: Selv tissemand!

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Min søn lever og har det godt i dag. Men det er da ikke de stivstikkeres skyld, som dræbte ham, bare fordi han krænkede deres religiøse stolthed,« siger Gud Fader, der har det fint med, at blasfemiparagraffen er afskaffet.

I sidste uge stemte et stort flertal i Folketinget for afskaffelse af blasfemiparagraffen.

Det fejrer ateister med jubel og ukvemsord, mens flere kristne frygter, at afskaffelsen vil medføre reel kristenforfølgelse i Danmark.

Gud Fader selv tager dog beslutningen roligt.

»Jeg har ærligt talt aldrig været begejstret for, at mennesker går og straffer hinanden for at tale grimt om mig. Jeg er stærk nok til at tåle hån,« siger han og fortæller, at han hver morgen laver en milliard mavebøjninger.

Han minder desuden om, at det var en dom for blasfemi, der kostede hans søn livet tilbage i år 33.

»Der var nogle stivstikkere, som mente, at jeg elskede dem højere end alle andre. De forstod ikke, at det var dem selv, der elskede sig selv meget højere, end de elskede andre. Så de følte, at de da godt kunne tillade sig at dømme folk til døden for at sige ting om mig, som de ikke brød sig om at høre. Jeg forsøgte ihærdigt at tale dem til fornuft, når de henvendte sig til mig i bøn, men de havde så travlt med, om andre nu også så, hvor hellige de var, at de glemte at høre efter,« mindes han og fortsætter:

»Min søn lever og har det godt. Heldigvis da. Men det var noget af en omgang med piskeslag og hån og død på korset, han måtte igennem.«

Om de kristne, der i dag frygter for følgerne af afskaffelse af blasfemiparagraffen, mener Gud Fader, at de må komme ind i kampen.

»Det er altså lidt sølle, når I klynker over, at ateisterne siger grimme ting om religion. De opfører sig jo bare som børnehavebørn, der har opdaget, at det er lidt frækt at sige »tissemand«,« siger han og slutter:

»Så vær ikke som de stivstikkere, der slog min søn ihjel. At sige »tissemand« er jo bare deres måde at tackle, at andre tror på noget, deres forstand ikke kan rumme. Bliver det for meget, så råb »tissemand« tilbage. Det er langt mere forløsende end at sladre til Moder Stat.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.