Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Gud indrømmer: Nej, der er ingen mening med noget

RokokoPosten: »Jeg skabte ikke Jorden og menneskene med noget særligt formål, og du vil formentlig ikke lære noget af de dårlige ting, du kommer ud for,« siger Herren i eksklusivt interview.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Hvad pointen var? Tjah, det ved jeg sgu ikke helt. Jeg tænkte nok bare, det kunne være sjovt at finde på alle mulige ting og se, hvad der skete med dem. Men du må ikke hænge mig op på det; det er trods alt mange år siden.«

Sådan svarer Gud, da RokokoPosten spørger ham, hvad der har været hans mening med at skabe det enorme univers, Jorden og menneskene. Men selvom Gud ikke umiddelbart kan huske, at der har været et formål med det hele, benægter han de vedholdende rygter om, at han skulle have røget euforiserende stoffer, da skabelsen fandt sted.

»Mange siger, at jeg må have siddet i sofaen med en fed, da jeg pludselig fandt på alting, især næbdyret og Kim Kardashian. Men det passer ikke; jeg har ikke røget hash i mindst 15 milliarder år,« fortæller skaberen og henviser til, at det kendte univers er mindre end 14 milliarder år gammelt.

Gud kan heller ikke garantere, at det enkelte menneske kan få noget brugbart eller lærerigt ud af negative oplevelser.

»Det er i så fald ikke noget, jeg vil tage ansvaret for. Mange siger, at der er en plan med alting, men jeg kender ikke noget til nogen plan. Du lærer formentlig ingenting af alle de tragedier, du kommer ud for,« siger Herren og tilføjer, at han da i hvert fald ikke har lært noget de sidste mange tusinde år, der har levet mennesker på planeten.

»Jo, jeg har lært, hvordan man brækker Toblerone-stykker af på den rigtige måde, og at man aldrig skal engagere sig militært i Mellemøsten. Det kommer der kun dårlige ting ud af. Det gør der godt nok også, hvis man ikke engagerer sig militært, så der kan du selv se, hvor lidt jeg har lært.«

Gud er klar over, at hans udmelding måske vil skuffe nogen, men mener, at menneskene selv burde have regnet ud, at han ikke kan hjælpe dem.

»Jeg synes ikke, jeg har givet indtryk af at have styr på særlig meget, når det kommer til at skabe en fredelig verden uden sygdom og ondskab. Men selv efter Hitler, Trump og de der Juicy Couture-joggingdragter i velour, vender folk sig mod mig. Nå ja, dem om det,« slutter Herren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.