Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Gossip og mode: Nye kategorier gør SDUs kvote 2-test mere kvindevenlig

RokokoPosten: Nye spørgsmålskategorier om skønhed og gossip skal gøre det lettere for kvinder at blive optaget på Syddansk Universitets medicinstudie via kvote 2.

Foto: Golubovy, Bigstock 12-01-2017
Foto: Golubovy, Bigstock 12-01-2017

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Den test, som kvote 2-ansøgere skal igennem for at blive optaget på medicinstudiet på Syddansk Universitet (SDU), er for nylig blevet kritiseret for at diskriminere kvinder. Det er uheldigt, mener professor Ole Skøtt, der er dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Han vil derfor ændre testen, så den bliver mere tilgængelig for kvinder.

»Selvom vi går ind for ligestilling og derfor er glade for, at der ikke længere er en stor overvægt af kvinder på uddannelsen, skal testen selvfølgelig ikke være så svær, at det næsten kun er mænd, der kan finde ud af den,« siger han.

Som eksempel på de nye spørgsmål nævner Ole Skøtt et, hvor man ud fra et ansigt skal vurdere, hvilken af fire mulige frisurer, der passer bedst til ansigtets form.

»Det er sådan noget, kvinder helt naturligt vil være bedre til end mænd, så derfor er det oplagt at inkorporere spørgsmål af den art i testen,« siger han og nævner, at man i samme kategori vil blive bedt om at matche beklædningsgenstande med kroppe for på den måde at vurdere, om ansøgerne har indsigt i, hvad der klæder forskellige kropstyper.

»Og så laver vi en kategori, hvor man blandt andet kan møde et spørgsmål, der går ud på at gætte, hvilken af fire Hollywood-kendisser, der har sagt: »If I eat a huge meal and I can get the girl to rub my belly, I think that’s about as romantic as I can think of«,« siger han.

Jakob Rathlev, der er chef for Danmarks Evalueringsinstituts enhed for videregående uddannelse og stod bag kritikken af den diskriminerende test, er glad for, at SDU vælger at tage problemet alvorligt. Han vurderer, at de nye kategorier vil gøre testen langt mere kvindevenlig, og at den måske endda vil appellere til en gruppe kvinder, der ellers ikke ville overveje at læse medicin.

At det kan betyde, at fremtidens læger bliver mindre kompetente, bekymrer ham ikke: »Vi må først og fremmest bekæmpe diskrimination på alle niveauer. Og vi skal ikke være så bange for, om de her kvinder mangler nogle kvalifikationer. Så kan de jo til gengæld nogle andre ting. Det kan være lige så værdifuldt med en læge, der kan se, hvilket stilikon en patient er inspireret af, som at hun kan kurere kræft,« slutter han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.