Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: FDM laver indsamling til parkeringsvagternes strejkekasse

RokokoPosten: Bilisternes interesseorganisation, FDM, vil gøre alt for at støtte p-vagter og færdselsbetjente under en kommende strejke. »De skal ikke føle sig pressede til at gå på arbejde for tidligt,« lyder det fra bestyrelsesmedlem.

Foto: Heb/Wikipedia
Foto: Heb/Wikipedia

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Bliver den varslede konflikt en realitet, står FDM klar med støtte til de offentligt ansatte parkeringsvagter, der er udtaget til strejke. Det kommer til at foregå via en indsamling til parkeringsvagternes strejkekasse, fortæller bestyrelsesmedlem Torben Weber Andersen fra Holte.

»Som bilister ligger parkeringsvagternes ve og vel os stærkt på sinde. For os er det derfor naturligt at lave en indsamling, så de trygt kan blive derhjemme, gerne i meget lang tid,« siger han og tilføjer, at FDM ikke ønsker, at parkeringsvagterne skal gå for lud og koldt vand under en eventuel strejke, og at det er den eneste årsag til, at man har valgt at lave indsamlingen.

Forlydender om, at også politiets fotovogne vil blive sat ud af drift under en eventuel strejke, vækker også medfølelse hos FDM.

»Som med parkeringsvagterne ønsker vi i FDM selvfølgelig ikke, at de mennesker, der tjener deres løn ved at give vores medlemmer bøder, når de kører for stærkt, skal føle sig tvunget til at gå på arbejde igen, før det er absolut nød- vendigt. Så selvfølgelig samler vi også ind til dem. De fleste er jo selv bilister, så det er det mindste, vi kan gøre for at vise, at vi står sammen,« siger Torben Weber Andersen.

Han afviser, at indsamlingerne kan tolkes som en indirekte opfordring til at overtræde færdselsreglerne, herunder parkeringsreglerne.

Der kan dog være en idé i, at bilister kører for stærkt og parkerer ulovligt under strejken, mener Torben Weber Andersen.

»Hvis ingen kører for stærkt eller parkerer ulovligt, sender vi et uheldigt signal om, at parkeringsvagter, fotovogne og den slags er overflødigt. Det ville være en katastrofe, og derfor er vi næsten nødt til at overtræde nogle regler – i solidaritetens navn,« siger han.

Det er dog vigtigt, at det ikke tager overhånd:

»Det vigtige under sådan en konflikt er at finde den gyldne middelvej, hvor samfundet mærker, at det gør ondt, men vores medlemmer skal selvfølgelig passe på ikke at skabe så kaotiske tilstande, at regeringen griber hurtigt ind og tvinger ordensmagten tilbage på vejene.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.