Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: De Forenede Planeter anbefaler udslettelse af menneskeheden (fra fremtidsarkivet, år 2296)

RokokoPosten: Menneskehedens kultur er uforenelig med universelle værdier, mener formanden for De Forenede Planeter. Han anbefaler udslettelse trods protester om, at de fleste mennesker ikke er sådan.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Jeg ved godt, at det ikke er de fleste, der er sådan. Men vi er nødt til at være forsigtige.«

Sådan lyder det fra formanden for De Forenede Planeter (FP), Chiropeides N9, der netop har stillet et forslag om, at samtlige medlemmer af jordboarten homo sapiens skal udryddes. Der er nemlig tale om nogle særdeles primitive og voldelige skabninger, som både ødelægger eksistensgrundlaget på planeten Jorden og opfører sig truende over for udviklede civilisationer.

Det er dog ikke alle medlemmer af FP, der bifalder beslutningen om at udslette menneskeheden. Pukkelhvalen Gracie, der stammer fra samme planet som homo sapiens, er blandt kritikerne.

»Der er næppe tvivl om, at mennesker forvolder megen skade. Det er dog også vigtigt at huske, at det er et mindretal af dem, der er sådan. Langt de fleste er faktisk fredelige,« siger hun.

Gracie tilføjer, at hun og hendes partner, George, ville være døde, hvis det ikke var for mennesket.

»Det var en besætning primært bestående af mennesker, der for ti år siden besluttede sig for at sætte livet på spil for at redde os,« siger hun og tilføjer, at disse mennesker gik så vidt som til at rejse 300 år tilbage i tiden for George og Gracies skyld.

Hun mener derfor, at hun har ballast bag sin vurdering:

»Jeg har set menneskeheden, som den var i 1980erne, og som den har været gennem de sidste ti år. Der er helt klart sket forbedringer, og jeg synes, det er vigtigt, at vi ikke bare reagerer med frygt, fordi arten virker barbarisk. Ofte er det højtudviklede civilisationer, der bliver bange, bare fordi menneskenes civilisation er primitiv og dermed svær at forstå.«

Chiropeides N9 mener dog, at Gracie er naiv.

»Menneskene handler altid ud fra egoistiske motiver. Det ligger dybt i deres natur, at de skal videreføre deres art, koste hvad det vil. Og desværre er deres kultur uforenelig med de universelle værdier, så selvom flertallet måske er fredelige, så udgør de alligevel en latent fare,« slutter han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.