Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Danskere gider ikke støtte bæredygtig pengevask i den lokale kiosk

RokokoPosten: De fleste danskere hjælper hellere store banker med at opretholde facaden, så de kan hvidvaske penge, snarere end at støtte de små kriminelle erhvervsdrivende.

Foto: ???
Foto: ???

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Tænk globalt, handl lokalt, lyder et populært slogan, som mange prøver at følge ved at støtte deres lokale købmand eller slagter frem for at gå til de store butikskæder. Til gengæld kniber det med at hjælpe de små bæredygtige erhvervsdrivende, når det kommer til hvidvask af penge.

En undersøgelse fra RokokoPolls viser således, at over 80 procent af danskerne støtter store, internationale banker finansielt, så disse nemmere kan hvidvaske penge, mens kun lidt under 20 procent støtter deres lokale kriminelle kiosk eller slikbutik.

»Det er selvfølgelig skuffende, at så mange af danskernes penge går til Danske Banks estiske filial i stedet for til en simpel kioskejer som mig, så jeg nemmere kan skjule, at jeg hvidvasker narkopenge,« siger M., hvis navn er redaktionen bekendt, og som via tre fætre og to skuffeselskaber ejer et lokale et sted i København, hvorfra der officielt sælges cigaretter, aviser, lottokuponer og fire plader Marabou-chokolade fra 2013.

En anden erhvervsdrivende, A., der i tre år har stået bag disken i en mindre aarhusiansk kiosk, mener, at folk hykler, når de taler om bæredygtighed.

»De vil gerne købe økologisk bomuld og genbruge deres affald, så længe det er nemt og lækkert. Men lige så snart det handler om at gøre noget lidt besværligt og bruge et par kroner på blandet slik hos mig, gider de ikke,« siger A. og peger på sit udvalg af stenhårde vingummier og chokoladeknapper, der smuldrer til hvidt støv, når man rører ved dem.

M. fra København mener dog, at danskernes forbrug skyldes uvidenhed, ikke dovenskab.

»De fleste ved ikke, at vi driver en bæredygtig forretning, hvor unge lokale mænd, der ellers ikke har mange chancer på et konkurrencepræget arbejdsmarked, kan blive værdsat og tjene deres egne penge. Vi må være bedre til at vise, at vi skaber selvforsørgende danskere,« siger han og foreslår, at hans kriminelle kolleger gør det tydeligt for kunderne, at de støtter lokale ulovligheder.

»Vi skal gøre kioskerne endnu mere tilrøgede og slikket decideret giftigt, og måske skal der endda ligge lidt kokain i hjørnerne, så folk ikke er i tvivl om, hvad vi laver. Det handler om signalværdi!«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.