Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

RokokoPosten: Dagens konstruktive nyhed: Her er de borgmestre, der ikke holdt bryllup på Rådhuset

RokokoPosten: For et halvt år siden lovede tidligere nyhedsdirektør på DR Ulrik Haagerup, at hans Constructive Institute ville promovere inspirerende og inddragende nyheder til en postfaktuel tid. Nu er de første resultater klar.

Foto: Yupiramos/Bigstock
Foto: Yupiramos/Bigstock

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Var du klar over, at der findes over 80 danske borgmestre, der ikke har brugt deres lokale rådhus til et bryllup eller anden privat sammenkomst?«

Sådan starter en af de første nyheder skrevet af studerende fra Constructive Institute, et uafhængigt institut, der åbnede 1. september med det formål at genskabe tilliden til nyhedsjournalistikken gennem nyheder, der ikke blot kritiserer og finder fejl, men ser på muligheder og inddrager borgerne i debatter.

Artiklen taler med tre borgmestre, der så vidt vides ikke har udnyttet deres stilling i forbindelse med en privat begivenhed, og giver dem mulighed for at fortælle, hvordan de forsøger at undgå korruption.

»Det er en superfed artikel, hvor de tre politikere virkelig får lov til at udfolde deres visioner for demokratiet. En af dem fortæller eksempelvis, hvordan hun altid lige får hilst på rengøringspersonalet, så de ikke skal føle, at hun er bedre end dem. Det er stærke sager,« siger Ulrik Haagerup, der også lige har redigeret et interview med to meget uenige mennesker, der fandt en form for konsensus.

»Den ene var fra Nye Borgerlige og stærkt islamkritisk, mens den anden var Venligboer, men den journaliststuderende syntes ikke, at deres polariserende holdninger på indvandringsområdet skulle fylde det hele, så i stedet talte de om bagværk. Her mente de begge, at grydebrød var rigtig lækre.«

Det samme hold studerende har også skrevet om, hvordan langt de fleste fly afgår planmæssigt og ikke styrter ned, samt produceret en længere feature om en kat på Nørrebro, der blev reddet ned af et træ. Her blev især politiets konstruktive og dialogbaserede tilgang fremhævet.

»Man hører så meget dårligt om det område, og hvordan hverken politikere eller politi kan finde ud af at håndtere de mange bandeskyderier. Der følte vi, at det var vigtigt at påpege, at bydelen er hjemsted for en del katte, som føler sig meget trygge,« slutter Haagerup.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.