Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Breaking: Anders Samuelsen dropper politik for at blive testdukke

RokokoPosten: Den 51-årige udenrigsministers evne til at løbe panden mod en mur skal bruges til at teste bilsikkerhed som såkaldt crash test dummy.

Scanpix
Scanpix

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Jeg har fået en helt unik mulighed for at arbejde videre med noget, jeg brænder for, og som jeg er dygtig til, og den tager jeg naturligvis. Derfor starter jeg på mandag som testdukke.«

Det oplyser udenrigsminister og partiformand for Liberal Alliance, Anders Samuelsen, i en pressemeddelelse, der bliver offentliggjort mandag, men som RokokoPosten har fået adgang til, og som bekræftes af flere kilder.

I første omgang vil Samuelsen blive ansat af den tyske Volkswagen Group, hvor han skal teste koncernens biler på et helt nyt anlæg på Mosel-Zwickau-fabrikken i den tyske delstat Sachsen.

Det var Ralf Tenzer, der til daglig leder Volkswagens afdeling for ulykke-analyse, der først fik øjnene op for den nu snart forhenværende udenrigsministers særlige talenter.

»Jeg mødte første gang Anders på en industrimesse i Düsseldorf og bemærkede allerede dengang hans helt særlige tykhovedethed. Senere var jeg på forretningsrejse til København og genkendte ham i en engelsksproget avisartikel om regeringens skatteforhandlinger. Selv om det var frygteligt smagløst, kunne jeg simpelthen ikke få øjnene væk fra ulykken. Jeg gloede og tog billeder med min telefon.«

Tenzer tog efterfølgende kontakt til den liberale partiformand, der efter måneders svære forhandlinger med mange ultimative krav har indvilget i at arbejde til gengæld for et tilsagn om historiske lønstigninger i fremtiden.

Direktør for Volkswagen, Hans Dieter Pötsch, er både glad og stolt over det overraskende karriereskift:

»Hvor en crash test dummy kun holder til to-tre alvorlige frontalsammenstød og koster op mod 350 millioner euro, kan Anders løbe panden mod den samme mur flere gange dagligt. Vi forventer, at denne handel vil spare os for milliarder på årsbasis.«

Det bliver Elisabeth Ildal, der som suppleant indtræder i Folketinget istedet for Anders Samuelsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.