Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Børnehave raser over sammenligning med blå blok

RokokoPosten: Kristian Thulesen Dahls beskrivelse af den borgerlige blok som en børnehave vækker vrede blandt forældre og ansatte i børnehaven Myretuen.

rokokoposten
rokokoposten

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Jeg tror, de fleste har den fornemmelse, at man kigger ind på en eller anden børnehave.«

Denne chokerende udmelding fra Dansk Folkepartis formand, Kristian

Thulesen Dahl, var det første, der mødte salgschef Rasmus Bagger fra Nørresundby, da han i en ikke-skemalagt pause på sit arbejde scrollede igennem Facebook.

»Jeg havde netop afleveret min søn, Lukas, og så blev jeg vred: Var hans børnehave virkelig sådan et sted, hvor ledelsen bare har givet totalt op, og hvor to asociale unger får lov at køre en eller anden syg magtkamp, der ødelægger legen for alle de andre børn?«

Men da Rasmus Bagger senere på dagen skulle hente Lukas, blev han mødt af en glad og smilende dreng, der både havde leget pirat med pædagogmedhjælperen Aske og løst et dyre-vende-spil på iPad.

Da RokokoPosten besøger børnehaven Myretuen, er børnene så småt ved at blive gjort klar til afhentning. Toiletbesøg klares, og snørebåndene på de små sko bindes omhyggeligt. De første forældre er allerede ankommet og står og sludrer med børnehavens ansatte, der fortæller om børnenes dag og giver gode råd og tips om trivsel og børnesundhed. Fra legepladsen høres børnelatter.

»Når jeg ser på ungerne, leger de alle virkelig godt med hinanden på tværs af både køn, hudfarve og alder og er gode til at dele. Det har jo intet med Christiansborg at gøre,« siger Rasmus Bagger.

Ikke kun forældrene forholder sig uforstående til Thulesen Dahls sammenligning. Ude på parkeringspladsen møder RokokoPosten daglig leder Anette Markussen, der er 48 år og har arbejdet på Myretuen siden 2004.

»Prøv nu li’ å’ hør’ her!,« siger Anette Markussen, mens hun tænder en cigaret.

»Vi er en selvejende institution med 83 børn, der taler otte forskellige sprog, syv børn har diagnoser, 11 spiser ikke gris, og lille Paprika My-Engholm la Cour må ikke få sukker eller gluten. Alle de unger skal fodres samt iføres og afklædes flyverdragter mindst to gange om dagen og ellers forhindres i at tæve hinanden ihjel ude i puderummet. Hvis vi drev det her som blå blok, ville det jo gå totalt op i hat og briller,« siger hun og tilføjer, at det jo ikke er fordi, hun vil være pædagog for enhver pris.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.