Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Ægteskab er en hån mod kvinder, der kæmper for retten til ikke at blive gift

RokokoPosten: I mange muslimske lande kæmper kvinder mod tvangsægteskaber og i det hele taget retten til at flytte hjemmefra eller leve med en partner uden at være gift. Når danskere gifter sig, signalerer de derfor, at de er ligeglade med disse kvinders kamp.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Når kvinder i Danmark vælger at iføre sig burka, niqab eller hijab, håner de kvinder i bl.a. Iran, der kæmper for retten til at færdes i det offentlige rum uden at være dækket til. Det har mange debattører fremhævet den seneste tid, efter at den såkaldte burkalov er trådt i kraft.

Det gælder naturligvis ikke kun tildækning, understreger flere islamkritikere. Der er selvfølgelig tale om en hån, hver gang danskere gør noget, som mennesker i de muslimske lande kæmper for at undgå.

»Det er usolidarisk over for kvinder, der tvinges til at gifte sig, at danskere gifter sig helt uden at tænke over de signaler, de sender til deres undertrykte kvinder i den muslimske verden,« siger Susanne Jørgensen, 47, der har valgt at leve alene og altid spiser ude på steder, hvor mænd laver mad, for at vise sin solidaritet over for de kvinder, der kæmper for ikke at blive forvist til et liv foran kødgryderne.

»Jeg har også hyret en mandlig rengøringsassistent for at vise empati over for de kvinder, der tvinges til at gøre rent i hjemmet,« siger hun.

Hun påpeger, at selvom de fleste danske kvinder hævder, at de frivilligt har giftet sig, er der ikke tale om et frit valg.

»For det første udsættes kvinder for social kontrol, så snart de når voksenalderen. Hvornår skal de giftes, hvad med børn … og så er loven sådan, at det faktisk er juridisk risikabelt at leve sammen uden at være gift. At anerkende, at kvinder frivilligt går ind i et ægteskab i Danmark, er derfor også en hån mod gifte kvinder i Danmark,« siger hun.

Mogens Poulsen, 55, er enig. Sammen med Susanne Jørgensen og andre islamkritikere har de lavet et borgerforslag om helt at forbyde ægteskab.

»Hvis vi ikke forbyder ægteskab, når de i muslimske lande kæmper for at undgå at gifte sig, er vi jo på en måde ikke bedre end dem,« siger han og slutter:

»Det gælder i øvrigt også medlemskab af Folkekirken. Det bør være forbudt at melde sig ud, for hvad er det lige for et signal, man sender til kristne, der forfølges og dræbes i andre lande, at vi her bare forlader den tro, de kæmper til døden for at få lov at beholde?«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.