Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

RokokoPosten: Aarhus’ store nedtur: Fra europæisk kulturhovedstad til almindelig provinsby på mindre end et år

RokokoPosten: Aarhus har stræbt efter for meget og er endt som konen i muddergrøften, mener ekspert. Borgmesteren er uenig.

Foto: Villy Fink Isaksen/Wikimedia Commons
Foto: Villy Fink Isaksen/Wikimedia Commons

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

For Viorica Daciana Engelbrecht er der ingen tvivl om årsagen til Aarhus’ voldsomme deroute. Hun, der er chefforsker på det uafhængige Institut for Urban Prestige og Progression, mener, at byen har lidt samme skæbne som konen i muddergrøften. Man har simpelthen villet for meget med det resultat, at man er rykket tilbage til start.

»Aarhus er måske stor set med danske øjne. Kun en enkelt by er større, nemlig København. Men set med internationale øjne er den blot en lille flække, slet ikke betydningsfuld nok til at puste sig sådan op,« siger hun.

Engelbrecht mener, at Aarhus’ politikere fremover gør sig selv og byen en tjeneste ved at holde sig ved jorden og undlade at markedsføre sig som noget særligt.

»Bortset fra Aros, Moesgaard og Den Gamle By har Aarhus ikke rigtig noget at byde på. Som turist vil man kede sig, hvis man bruger mere end to-tre dage i byen. I stedet for at søsætte håbløse projekter for at ændre på virkeligheden, burde byen holde sig ved jorden og acceptere at være en jævn, jysk provinsby. Det er der jo ikke noget galt med,« siger hun.

Aarhus’ borgmester, socialdemokraten Jacob Bundsgaard, er uenig med eksperten.

Han mener for det første, at Aarhus bestemt ikke er en almindelig provinsby. For det andet har han masser af projekter i støbeskeen, som skal gøre Aarhus endnu mere sprudlende og kreativ.

»Vi er allerede i gang med at anlægge en supercykelsti, og jeg kan love dig, at der kommer masser af andre fede ting, som hedder noget med super,« siger han og tilføjer, at byen er nødt til at satse stort:

»Vi er en stor kommune med ansvar for rigtig mange borgere. Vi er nødt til at bruge rigtig mange penge på prestigeprojekter. Vi er jo nødt til at kunne tiltrække en masse pengestærke turister og virksomheder, hvis vi vil gøre os håb om en dag at få råd til velfærd.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.