Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoGuide: Fem sikre tegn på, at du er en dårlig forælder

RokokoPosten: Du tror måske, du gør dig umage med at være en god forælder. Men sandheden kan være, at du er godt i gang med at ødelægge dit barn. Her er nogle af de ting, der tyder på det.

Foto: Bigstock
Foto: Bigstock

1. Du giver dine børn lov til for meget

De plager om at blive længe oppe, og du giver dem lov. De vil så gerne have en ny dukke, en iPhone, en is. Du orker ikke diskussionen, så du siger bare ja. Det gør dig populær i børnenes øjne, men på lang sigt skader du dem mere, end du gavner dem. Kun dårlige forældre siger ja til så meget, som du gør!

2. Du giver dine børn lov til for lidt

De har lavet lektier, gjort rent på deres værelser og dækket bord. Nu vil de gerne have lov at blive en time længere til Mathildes klassefest. Men det kan der ikke være tale om, siger du. Du mener nemlig ikke, at de skal belønnes for at hjælpe til. Faktisk skal de slet ikke belønnes. De skal bare gøre, hvad der bliver sagt. Problemet er, at dine børn en dag vil gøre oprør og ende som stiknarkomaner. På grund af dig.

3. Du lader børnene være for meget i centrum

Du melder afbud til familiefesten, for lille Sofus har brug for sin middagslur. Du inviterer gæster til voksenhygge, men ender med at servere pølser og spaghetti, for barnepigen blev syg. Dine venner og familie synes, du sætter børnene for meget i centrum. De har ret. Og børnene – de ender med at blive selvoptagede primadonnaer eller psykopatiske massemordere.

4. Du lader de voksne være for meget i centrum

Børnene skal i seng klokken 19, for far og mor skal nå at have voksentid, og du har i øvrigt også arbejde med hjem. De skal i institution i sommerferien, for ellers får du ikke slappet af. Og selvfølgelig skal de blive på deres værelse, når du har gæster – hvilket du ofte har. Det eneste problem er, at dine børn føler, at du ikke elsker dem. Det vil give dem lavt selvværd og dårlige odds senere i livet. Og det er alt sammen din skyld!

5. Du er alt for fokuseret på at finde den gyldne middelvej

Børnene skal ikke have lov til for meget, men heller ikke for lidt. De skal ikke være i centrum, men heller ikke ude i periferien. Du kender eksperternes råd og forsøger konstant at finde den helt rigtige balance. Det gør dig anspændt og ulidelig for dine børn at være sammen med. Du kan lige så godt give op. Du bliver alligevel aldrig god nok.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.