Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoGuide: Fem retter, du let kan gøre egnede til kødspisere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Undgår du så vidt muligt at invitere kødspisere til middag, fordi de er så besværlige at lave mad til? Det behøver du ikke længere med disse nemme råd til, hvordan du kan variere kendte retter, så de falder i kødspisernes smag.

1. Grøntsagslasagne

Ved at udskifte aubergine, squash og gulerødder med hakket oksekød kan du lave en ret, der minder meget om den traditionelle grøntsagslasagne. Konsistensen er ikke helt så delikat, men flere kødspisere hævder, at de foretrækker den over det lækkert varierede bid, som de gode grøntsager giver. Skal du præsentere retten, foreslår vi, at du bare kalder den lasagne, for den indeholder jo ikke grøntsager.

2. Chili sin carne

Klassikeren med den kraftige smag kan meget let ændres, så den også falder i kødspisernes smag, og du kan endda få dem til at spise gode ting som bønner og soltørret tomat. Navnet »chili sin carne« stammer fra spansk og betyder »chili uden kød«. Derfor skal du, når du har tilsat hakket oksekød i retten, kalde den noget andet. Vi foreslår »chili con carne«, der betyder »chili med kød«.

3. Pasta med tomatsovs

Hvem mindes ikke barndommens Spaghetti Mirácoli, som stadig kan købes i flere supermarkeder? Denne nemme ret, der indeholder både spaghetti, tomatpuré og krydderier, kan du blande med kødspisernes evindelige hakkede oksekød. Retten her kan du i øvrigt med fordel kalde »spaghetti med kødsovs«, selv om du fortsat kommer tomat i.

4. Linsefrikadeller

Der findes dog andre former for hakket kød end det hakkede oksekød. En af dem, hakket kalve- og flæskekød, kan laves til en fars, der på mange måder minder om den traditionelle linsebaserede fars. Form den i små klatter, som du steger på panden, som du ville stege linsefrikadeller. Så har du en ret, som du kan kalde kalve- og flæskefrikadeller – eller slet og ret »frikadeller«.

5. Tofupølser i lækonsvøb

Kød fungerer generelt godt som tofu-substitut. Det ser vi f.eks. med pølser, som kan laves af svinekød og kalkunkød – ja, der er sågar også oksepølser. Vi anbefaler, at du vælger en pølse af svinekød som alternativ til tofupølserne. I stedet for at vikle lækon omkring, kan du i supermarkederne købe et produkt, der hedder bacon. Det minder utroligt meget om lækon og kan nemt vikles om svinepølserne, før de steges. Så har du en »pølse i svøb«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.