Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

Rokoko-guide: Sådan undgår du besværlige Facebook- opdateringer

RokokoPosten: Lader du dig irritere af venner, der mener det stik modsatte af dig selv og endda argumenterer for deres synspunkter? Det kan stoppe i dag.

Foto: Wavebreak Media Ltd, Bigstock
Foto: Wavebreak Media Ltd, Bigstock

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Kender du det? Du har lige dannet dig en mening om f.eks.bederum, Trumps indrejseforbud eller Oscar-vinderne baseret på fire-fem Facebook-opdateringer fra dine nærmeste meningsfæller, hvoraf to endda har linket til analyser fra nyhedskilder, som din omgangskreds opfatter som lødige og seriøse.

Pludselig dukker en perifer Facebook-ven op med en af de opdateringer, der er så lang, at den åbner sig i en ny fane, når man klikker på den. Opdateringen begynder rimeligt fornuftigt, men på et tidspunkt opdager du, at din Facebook-ven faktisk argumenterer for det modsatte af det, du lige har besluttet dig for at mene. Inden du er kommet tre fjerdedele ned i teksten, melder der sig en ubehagelig blanding af tvivl, tvetydighed og frustration. Du ved, at risikoen, for at du tager bare en lille smule fejl, vil plage dig i mindst en halv dag. Hvad gør du?

1. Dræb det med skjul-funktionen. Så snart du mærker, at en Facebook-tekst sår splid i dit sind, skal du insistere på at skjule opdateringen fra den skyldige. Skidt med, om vedkommende også poster fornuftige ting. Tag ingen chancer.

2. Bloker med forsigtighed. Konfliktskabende Facebook-stof behøver ikke at vise sig i opdateringerne. De kan også komme uventet midt i en lang diskussionstråd. Opdager du, at en person argumenterer fornuftigt for et andet synspunkt end dit eget i en kommentar, skal du overveje at blokere vedkommende, så du ikke ser ham eller hende igen. Men vær klar over, at du kan skabe yderligere konflikt gennem blokeringen og altså yderligere risiko for at få dine holdninger udfordret.

3. Støt dem, du er enig med. Hvis du ser noget, der bekræfter dit eget synspunkt, skal du endelig huske at synes godt om det, kommentere med f.eks. et »Godt brølt!« eller »Helt enig« og dele opslaget. På den måde er der større sandsynlighed for, at ophavsmanden dukker op i dit feed. Hvis denne gentagelse kombineres med punkt 1 og 2, kan risikoen for selvstændig tænkning mindskes til et minimum.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.