Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

Nej til Pride-pres: Springer ud som kedelige bøsser

Homoer med hang til småborgerlig livsstil gider ikke Copenhagen Pride. De vil hellere hygge sig derhjemme med traditionelle hetero-aktiviteter som at være introvert og lytte til akustisk rock.

Foto: Wilfred Gachau
Foto: Wilfred Gachau

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Til sidst blev jeg simpelthen så træt af at træne som en sindssyg og lade mig solariebrune som en grillkylling for så at stå halvnøgen og pisfryse indsmurt i babyolie sammen med 20 skingre, MDMA-blæste fyre, mens vi hører Madonnas skodmusik.«

Ordene kommer fra Lucas Mørch, der arbejder som laborant og i en alder af 44 år har fundet modet til at springe ud som kedelig bøsse. For første gang siden 1996, da Pride-paraden blev indledt i København, har han valgt ikke at gå med i optoget. I stedet vil han bruge lørdagen på at spille computerspil og spise blommer i madeira, mens han lytter til countrymusik.

Lucas var i mange år en af Pridens faste deltagere. Han stod på en udsmykket ladvogn, kun iført tangatrusse og fjerboa, mens han spændte sine mavemuskler og lavede trutmund til tilskuerne. Nu har han endelig sagt fra over for omgivelsernes pres:

»Helt fra jeg var ung, var jeg præget af samfundets syn på, hvordan bøsser så ud og opførte sig. Yvonne fra salgsafdelingen og alle mine overtolerante heterovenner havde en milliard forventninger om, at jeg skulle være sjov, udadvendt og i god form,« siger Lucas Mørch og tilføjer eftertænksomt:

»Sandheden er, at jeg hader glimmer og ikke kan lide rosévin. Jeg er bare en helt almindelig, kedelig middelklassemand, der tilfældigvis godt kan lide andre mænd.«

Lucas Mørchs og andre bøssers afvisning af omgivelsernes pres mødes med skepsis blandt forskere og aktivister på landets universiteter, deriblandt fra Rosa Wivel, der er professor i kritisk bøssologi på Københavns Universitet.

»At gå i kikset tøj, spise dårlig mad, leve et introvert liv med dokumentarserier om Anden Verdenskrig og høre far-rock på alt for store, grimme højttalere er unikke kulturtræk, der tilhører hvide, heteroseksuelle mænd. Hvis bøsserne begynder at tage delelementer ud af den kultur, gør de sig skyldige i kulturel appropriation.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.