Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
RokokoPosten

RokokoPosten: Apokalypsens fire ryttere på inspirationstur til Distortion

Foto: Viktor Vasnetsov/Wikipedia
Foto: Viktor Vasnetsov/Wikipedia

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Vi oplevede kaos og menneskelig fornedrelse på en spændende og innovativ måde. Der blev taget noter konstant,« fortæller de fire bibelske figurer om den københavnske gadefest.

»Og jeg så Lammet bryde det første af de syv segl, og jeg hørte et af de fire levende væsner sige med tordenrøst: »Kom!«

Sådan begynder sjette kapitel af Johannes’ Åbenbaring, hvor Apokalypsens fire ryttere optræder og indvarsler dommedag med alle dens rædsler.

I lang tid har de bibelske figurer dog haft svært ved at finde på nye plager, de kunne kaste over menneskene inden Guds dom og tog derfor i sidste uge på inspirationstur til København, hvor gadefesten Distortion blev afholdt.

»Det var et fantastisk syn. Mennesker vandrede i store flokke som desperate flygtninge uden håb eller redning. De mindste faldt på vejen og blev knap samlet op af deres venner. Begge køn viste deres blusel uden skam og forrettede deres nødtørft i det fri som dyr,« fortæller rytteren på den røde hest, også kendt som Krig, og bakkes op af Døden, der benytter sig af en gustengul hest.

»Vi red under skyerne og så det ynkelige skue fra oven, men skrigene og de fortvivlede råb nåede helt op til os. Selv familier med små børn så sig skræmte omkring, da de opdagede, at de var blevet fanget i en malstrøm af synd.«

De fire ryttere er enige om, at turen har været en stor inspiration og forventer at bruge erfaringerne i deres videre arbejde.

»Vi oplevede kaos og menneskelig fornedrelse på en spændende og innovativ måde, hvor samtlige syv dødssynder blev taget i brug, samtidig med at de fattige sjæle selv gladeligt betalte for deres undergang i form af en slags magiske armbånd. Vi anede slet ikke, at den slags var muligt,« jubler rytteren på den sorte hest, der dog desværre ikke oplevede den hungersnød, som han er kendt for at symbolisere.

»Dødssynden frådseri optrådte i høj grad, men heldigvis så man også, hvordan de store mængder alkohol resulterede i pinefulde opkastninger af den utroligt dyre, omhyggeligt tilberedte og voldsomt statusbærende mad. Vi tog noter konstant.«

Apokalypsens ryttere vil nu udarbejde en rapport over inspirationsturen og regner med at vende tilbage senere på måneden, når der afholdes Roskilde Festival.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.