Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Parforhold ender hurtigere i krise

Parforholdet bevæger sig allerede efter kun tre år ind i en mere krævende periode, tyder ny rundspørge blandt 2.000 briter. Førhen kom krisen først efter 7 år.

Længere arbejdstid kombineret med en stram økonomi er blandt de største udfordringer for det moderne parforhold, og allerede efter bare 36 måneder begynder mange par at blive irriteret på hinanden.
Længere arbejdstid kombineret med en stram økonomi er blandt de største udfordringer for det moderne parforhold, og allerede efter bare 36 måneder begynder mange par at blive irriteret på hinanden.

meget tyder på, at det nu hedder den tre-års krise og ikke en syv-års krise.

Det er selvfølgelig parforholdet, det handler om. Om hvordan vi allerede efter de første 36 måneder begynder at blive stadig mere irriteret over, at partneren har taget nogle ekstra kilo på.

At han eller hun klipper tånegle på badeværelsegulvet og ikke rydder op, snorker om natten og kommer med bidende kommentarer i tide og utide.
 
Det skriver Reuters og refererer til en ny stor rundspørge blandt 2.000 britere i faste parforhold. Både forhold, der har varet kortere og længere end tre år. 

Rundspørgen konkluderer, at syv-års krisen nu er erstattet af en tre-års krise. En krise, hvor tolerence-tærsklen bliver mindre, og forholdet begynder at bevæge sig ind i en ny og mere krævende tid.

Rundspørgen er foretaget som led i research-materialet til en ny komedie "Hall Pass", der for nylig havde biografpremiere i Storbritanien med skuespillerne Owen Wilson og Jason Sudeikis i de mandlige hovedroller.
 
Læs også:
10 klassiske myter om parforholdet

Liv i kærligheden
Længere arbejdstid kombineret med en stram økonomi er blandt de største udfordringer for det moderne parforhold, lyder en af konklusionerne. Samtidig er der efter tre år en stigende tendens til, at parrene deltager i sociale arrangementer og weekendture - uden partneren vel og mærke.
 
Af de 2.000 medvirkende svarer 67 procent, at små dagligdags irritationer, som var harmløse de første år af forholdet, pludselig kan eskalere og blive til større konfrontationer, som belaster forholdet, skriver Reuters.
 
Over halvdelen af de medvirkende - 52 procent - som er  i nyere forhold siger - at de har sex mindst tre gange om ugen. Til sammenligning gælder de tre gange sex om ugen kun for 16 procent, der har været i det samme forhold mere end tre år.
 
Formodningen om, at travlhed kombineret med et mere end tre-årigt parforhold mindsker lysten til sex med partnren, stemmer overens med rundspørgen, hvor 55 procent af briter med længerevarende forhold siger, at de planlægger, hvornår de skal have sex med deres partner.

Læs også:
Kvinder bliver hurtigere utilfredse med parforholdet
 
Komplimenter bliver sjældne
Og når det kommer til kærlige ord og komplimenter, er kurven ligeledes nedagående, jo længere tid, forholdet har varet, skriver Reuters. I nyere forhold sker det omkring tre gange om ugen, mens det sjældent sker i ældre forhold. Således siger tre ud af 10 i rundspørgen - af dem der har været fem år eller længere i det samme forhold - at komplimenter ikke længere er noget, de får af deres partner.
 
76 procent svarer, at "frihed og rum til at være sig selv" er helt afgørende i et forhold. Derfor peger de på vigtigheden af at foretage sig individuelle aktiviteter.
 
34 procent af de adspurgte, der har været i det samme forhold i over tre år har i gennesnit mindst to aftener om måneden, hvor "det er accepteret af partneren, at de har frihed til at gøre, hvad de vil, når det gælder individuelle aktiviteter".

For 58 procent - igen i forhold der er længere end tre år - er der en tendens til, at de også holder ferier uden partneren, skriver Reuters.

Læs også:
10 klassiske myter om parforholdet

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.