Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kvinder bliver hurtigere utilfredse med parforholdet

Hvis parforholdet knirker, at er det oftest kvinden, som mærker det først. Det viser en ny omfattende britisk undersøgelse.

Efter 5 år ....
Efter 5 år ....

Nærmer I jer femårsdagen, så hold et vågent øje med din kone. Ifølge en ny, stor britisk undersøgelse er det nemlig kvinden i parforholdet, som først bliver utilfreds med tingenes tilstand.   

Forskerne bag undersøgelsen konstaterer, at personer i parforhold er lykkeligst de første fem år, og herefter går det støt ned ad bakke. Og her er det altså kvinden, der først mærker utilfredsheden, skriver The Daily Telegraph

Og undersøgelsen viser, at personer under 25 år er lykkeligst, når de ikke har et arbejde - og ikke søger et arbejde. Desuden mente hovedparten af deltagerne, at verden er på katastrofekurs med hensyn miljø og klimaforandringer, men kun halvdelen var klar til at betale mere for miljøvenlige produkter.

Det er forskere fra universiteterne i Essex, Oxford, Warwick og Surrey, der har stået for undersøgelsen, som i øvrigt viser, at de lykkeligste er universitetsuddannede par, som havde været sammen mindre end fem år og er uden børn.

100.000 personer fra 40.000 britiske husholdninger har medvirket i undersøgelsen, der er første del af det offentlige projekt 'Understanding Society', som hvert år skal følge familiernes liv og stille spørgsmål om familiemedlemmernes holdninger til bl.a. politik, klimaforandringer, familieforhold, sundhed, arbejde og uddannelse.

Undersøgelsen viser også - ikke overraskende - at børn er gladest, når deres forældre har et lykkeligt forhold, og når de kan tale fortroligt med mindst en af forældrene. Desuden viser den, at det at vokse op i en traditionel to-forældre-familie og spise sammen mindst tre gange om ugen forstærker båndene mellem børn og forældre, og at skilsmisse påvirker børn langt mere end f.eks. fattigdom, skriver The Daily Telegraph.

Læs også:
Sådan giver du dine børn højere selvværd
Livet er ikke altid for børn

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.