Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Derfor lykkes de gode ægteskaber

En amerikansk ekspert har en opskrift på ingredienserne i det succesfulde ægteskab.

"De positive og negative aspekter i et ægteskab skifter over tid, og ægtefællerne er gode til at skifte med. Fokus er altid på, hvad der fungerer, og hvad der umiddelbart er positivt," siger den amerikanske psykolog Leslie Becker-Phelps.
"De positive og negative aspekter i et ægteskab skifter over tid, og ægtefællerne er gode til at skifte med. Fokus er altid på, hvad der fungerer, og hvad der umiddelbart er positivt," siger den amerikanske psykolog Leslie Becker-Phelps.

Vi forsøger alle at kreere en portion lykke i livet. Enten i livet generelt, i blandt vores venner, familie eller i parforholdet. Men den rette opskrift kan være svær at finde. I hvert fald ender 40-45 procent af alle Danmarks ægteskaber i skilsmisse.

Men hvad er det så, at den ene halvdel af ægteparrene gør rigtigt, og den anden halvdel mislykkes med? Her er et bud på ingredienserne i det lykkelige ægteskab.

Læs også:
Flest skilsmisser efter seks års ægteskab
Vælg en yngre kone

Positivitet er altafgørende

"Det vigtigste er, at folk er fleksible i deres syn på ægteskabet. De positive og negative aspekter i et ægteskab skifter over tid. Der skal være fokus på det, som fungerer, og umiddelbart er positivt," siger psykolog og parterapeut Leslie Becker-Phelps til det amerikanske sundheds-netmagasin WebMD.

Sammen med dette positive livssyn så har parrene, ifølge Leslie Becker-Phelps, en evne til se på deres ægtefælles problemer, mangler eller irriterende vaner på en måde, som faktisk neutraliserer deres effekt.

Nemlig ved at være medmenneskelig og indfølende . f.eks. ved at prøve at forstå sin partners irritation eller utilfredshed efter en lang arbejdsdag, i stedet for med det samme at antage, at partneren er respektløs.

Leslie Becker-Phelps mener, at nogle mennesker fra naturens side er bedre til at forstå andre ud fra et medmenneskeligt perspektiv, mens andre må tillære sig denne egenskab - og det kan vel og mærke kun ske, hvis de har lysten til at udvikle den.  

Sæt i banken til dårligere tider

"En øvelse går ud på, at parterne i et forhold fortæller hinanden, hvordan de føler sig elsket. Herefter øver de sig på at gøre disse ting for hinanden," forklarer Leslie Becker-Phelps til WebMD.

Desværre kan tilværelsen nogle gange udfordre selv det mest positive menneske. Stress, manglende tid og andre problemer kan være med til at ødelægge ægteskabet. Derfor er det vigtigt at lagre de gode stunder til dårligere tider, siger hun.

"Når det kommer til stykket, handler et lykkeligt ægteskab om, på hvilken måde parret kommer hinanden i møde. Jo mere, de kan se på deres ægteskab med positive briller, støtte og forståelse, jo længere og bedre bliver forholdet," siger hun. 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.