Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Derfor dyrker kvinder sex

Ny bog konkluderer, at der er 237 grunde til, at kvinder dyrker sex. Og de handler langt fra alle om ren og skær kærlighed.

Der er ikke 235 gode grunde til, at kvinder har sex. Eller 236.

Der er præcis 237. Og kærlighed kommer langt nede på listen over ting, der motiverer kvinder til en tur i lagnerne.

Læs også: 

Konklusionerne er baseret på en undersøgelse med deltagelse af over 1000 kvinder fra hele verden lavet af to amerikanske psykologer, der har samlet resultaterne i bogen "Why Women Have Sex".

"De fleste går ud fra, at kvinder dyrker sex for at opnå en dejlig følelse. Men faktisk er der en lang række grunde - blandt andet penge, hævn, for at holde på partneren og for at få gaver," siger psykolog og medforfatter Cindy Meston til The Guardian.

Gaver, kedsomhed og hovedpine

Der er således langt fra Danielle Steels romantiske fremstilling af kærlighed og sex til virkeligheden.

84 procent af de adspurgte kvinder indrømmer, at de har sex med deres partner for at sikre sig et stille og roligt liv - eller som "bytte" for, at deres partner laver noget i hjemmet. 

En siger sågar, at hun kan finde på at give sin mand lidt sex for at få ham til at gå ud med skraldespanden.

Desuden fremføres medlidenhed, "jeg er gået i seng med et par mænd, fordi jeg syntes, det var synd for dem", som en motivation. 

Nogle kvinder bruger også sex til at få mere erfaring, altså gør det med det ene sigte at "øve sig" og "blive en bedre sexpartner".

I den helt kliniske afdeling henhører argumentet, at kvinder bruger sex til at kurere en hovedpine eller en migræne. 

De dyrker det altså ud fra en ren fysisk kalkule, da der under akten udskilles endorfiner, kroppens indbyggede smertestillende middel.

Kærlighedens leg

At dyrke sex for at vise og modtage ren og skær kærlighed eller for at få en dejlig fornemmelse indeni rent følelsmæssigt rangerer, selv for eksperterne, overraskende lavt på listen over grunde til, at kvinder hopper i kanen med deres mand - eller mænd i det hele taget.

Den go'e gamle forestilling om, at "kvinder gør det af kærlighed - og mænd for fornøjelsens skyld" holder altså ikke stik, hvis man skal tage denne bogs konklusioner for gode varer. 

Læs også:

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.