Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Datingsite holder torskegilde

Elitedaters strammer op på billedpolitikken og regner med at smide 1.000 kunder ud, fordi de ikke præsenterer sig tilstrækkeligt æstetisk.

Er det virkelig dette indtryk, du gerne vil give af dig selv, spørger Elitedaters sine brugere? Hvis svaret er ja, risikerer man at blive smidt ud.
Er det virkelig dette indtryk, du gerne vil give af dig selv, spørger Elitedaters sine brugere? Hvis svaret er ja, risikerer man at blive smidt ud.

Netdating har stadig en kedelig klang af tabere, desperadoer og secondhand singler. Det mener direktøren på Elitedaters.dk, som gerne vil have fat i flere af de kræsne og attraktive singler, der skræmmes væk af dårlige billeder og dårlig stil i det hele taget.

Derfor tager han nu konsekvensen og indkalder alle sine datingkunder til 'torskegilde' over de næste uger, så de kan nå at rydde op i deres billeder, før fælden klapper til nytår. Elitedaters vil nemlig gennemgå samtlige over 40.000 profiler og vurdere, om profilbillederne på hver enkelt er æstetisk nok til at blive på sitet, eller om der er gået for meget halbal i den.

- Vi indfører nye krav, så vi kan få et generelt kvalitetsløft. Vi synes ikke, at vores brugere skal se på profilbilleder, der er taget i badeværelsesspejlet, i nattelivet eller med en rodet stue i baggrunden. Man skal prøve at præsentere sig, som man f.eks. ville gøre på en første date, hvor man jo også lige dresser lidt op og gerne vil give et godt indtryk, forklarer Nigel E. Rasmussen, direktør for Elitedaters.dk, som er et datingsite for veluddannede singler.

Han afviser, at der nu kommer skærpede krav til brugernes udseende, sådan at man skal leve op til at bestemt skønhedsideal eller en bestemt vægt for at kunne date på Elitedaters. Der er udelukkende tale om, at kvaliteten af billederne skal være bedre og mere æstetiske.

- Krav til selve udseendet lader vi andre om, siger Nigel E. Rasmussen med henvisning til f.eks. BeautifulPeople, hvor det er udseendet, der er adgangsbillet.

Ifølge direktøren har man også tidligere år taget generelle runder, hvor medlemmerne er blevet bedt om at leve op til specifikke krav for at kunne fortsætte med at date via sitet. F.eks. bad man på et tidspunkt folk fjerne floskler som 'knuzz' og 'quinde' og dermed højne det skriftlige niveau i profilerne. Her var erfaringen, at initiativet blev godt modtaget af langt de fleste brugere.

 

Nigel E. Rasmussen forventer, at omkring 2.000 netdatere vil få en henstilling om at udskifte deres profilbillede, så det kommer i overensstemmelse med de nye krav. Heraf forventer han - på baggrund af bl.a. erfaringerne med profilteksterne -  at cirka halvdelen vil ende med at blive smidt helt ud.

Men risikerer du ikke, at man kan komme til at spilde sin tid som netdater? Hvis man ikke længere kan se på profilbilledet, at ham eller hende dér altså er et rodehoved med dårlig smag, kan det jo være, at man kommer til at date nogen, man tidligere ville sortere fra med det samme?

- Man kan jo stadig putte billeder af sit hjem og sin rodede stue i sit fotoalbum, siger Nigel E. Rasmussen, som understreger, at der er tale om at give et godt første indtryk, men at der selvfølgelig stadig er plads til forskellighed og kreativitet i billedvalget.

Han anslår, at der stadig er omkring 300.000 danske singler, der ikke bruger datingsites. Det er de mere skeptiske og kræsne i denne gruppe, han gerne vil have fat i ved bl.a. at stramme op på sin billedpolitik.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.