Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Beskidt politik i valentinsgave

Ventetiden er snart forbi. 14. februar - på selveste Valentinsdag - er TV-serien »House of Cards« tilbage.

Parret Frank & Claire Underwood (Kevin Spacey og Robin Wright) er indbegrebet af politisk kynisme. Til højre sidder Franks stabschef, Doug Stamper (Michael Kelly)
Parret Frank & Claire Underwood (Kevin Spacey og Robin Wright) er indbegrebet af politisk kynisme. Til højre sidder Franks stabschef, Doug Stamper (Michael Kelly)

Glem det røde undertøj og de langstilkede roser (eller gem det til senere.) Det eneste røde, der den kommende Valentinsdag er virkelig værd at vente på, er skærmen på dit Netflix. Efter godt og vel et langt års ventetid, er 2. sæson af »House of Cards« nemlig tilbage 14. februar. 

Sammen med »Lost« og »Mad Men« rangerer »House of Cards« i denne signaturs bog på top 3-listen over nyere tids bedste amerikanske tv-serier. Men selvom den er stilbevidst som »Mad Men« (den danske fotograf Eigil Bryld stod for de kølige, klaustrofobiske billeder i 1. sæson og vandt fortjent en Emmy for sit arbejde, red.) og krybende uhyggelig som »Lost«, er det snarere de politiske spil i »West Wing« og »Borgen«, som er referencerammen.

I serien spiller Kevin Spacey den ambitiøse og skrupelløse  Francis Underwood, som vil gøre alt hvad der står i hans magt for at nå til tops i Washingtons politiske cirkler. Ved sin side har han sin smukke hustru, Claire, som er nøjagtig lige så kynisk og som gemmer på en dunkel fortid.

»House of Cards« markerede samtidig et paradigmeskift i underholdningsindustrien. Det var nemlig første gang, at en streamingtjeneste selv producerede en tv-serie - ved at spørge sine brugere hvad de kunne tænke sig at se - og på den måde rykkede Netflix ved den førstefødselsret, de etablerede tv-stationer som
HBO, NBC - og DR for den sags skyld - hidtil havde siddet tungt på. 

Samtidig er »House of Cards« den første store tv-serie, som har formået at tiltrække stjerneskuespillere som Kevin Spacey og Robin Wrigtht, og dermed tippede magtbalancen mellem de »fine« spillefilm og de knap så fine tv-serier.

I dag hat Netflix alene i Danmark omkring en halv million betalende kunder, som hver især betaler 79 kroner om måneden for at kunne streame film og tv-serier ubegrænset, og sammen med Apple TV er Netflix efterhånden en alvorlig trussel mod udbyderne af gammeldags flow tv, hvor man pænt må tage imod hele pakken af obskure kanaler for indimellem at finde noget seværdigt.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.