Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

7 gode råd til deleforældre

Læs her Eva Maria Knudsens 7 gode råd til forældre, der bor hver for sig:

1. Informer hinanden om, hvad I laver med barnet.

Det er godt for barnet, at der ikke hele tiden sker for meget - med far i Tivoli den ene dag, og med mor i Zoologisk Have den næste. Et tætpakket aktivitetsprogram hos begge deleforældre stresser bare børnene, og derfor er det vigtigt, at I informerer hinanden om, hvad I laver i løbet af den uge, hvor I har barnet boende.

2. Giv barnet to garderober.

Det er upraktisk for alle, hvis barnet har alt sit tøj liggende hos den ene forælder. Ofte bliver det barnet, der skal slæbe en taske frem og tilbage.

3. Stå ved, hvem du er.

Der er en grund til, at I er blevet skilt, og derfor er det også vigtigt, at I som skilsmisseforældre ikke forsøger at lave om på hinanden. Hvis du har rollen som den skrappe, så er det nok, fordi du er den skrappe og ville være det, uanset om I var skilt eller ej. Lad derfor være med at fokusere på alt det, den anden ikke gør, men accepter, at I er forskellige og giver jeres barn forskellige ting.

Nogle mener, at det er vigtigt at være enige om alt. Det er det ikke, hvis det betyder, man slider hinanden op på det.

4. Hjælp barnet med at huske, hvor han er.

Mindre børn kan nogle gange have svært ved at finde ud, hvornår de skal være hos mor eller hos far. Det giver dem tryghed at få nogle konkrete tegn på, at der sker et skifte.

Eksempelvis kan I give barnet en rød madkasse med den dag, han eller hun skal over til mor. Og en grøn, når turen går tilbage til far.

5. Bag kagemand hos mor - pynt den hos far.

At skabe sammenhæng for barnet mellem dets to hjem, handler ofte om små ting.

Små konkrete ting såsom eksempelvis at lade barnet bage en fødselsdagskagemand hos mor, der bliver pyntet med glasur og slik hos far. Det er håndgribelig ting for børn, der giver dem en følelse af, at deres liv hænger sammen.

6. Hold bedsteforældredag. 

Inviter alle barnets bedsteforældre engang imellem. Det viser barnet, at det har en stor familie, selv om det er skilsmissebarn. 

7. Lad ikke børnene bestemme.

I er de voksne, og det er jer, der bestemmer, hvor barnet skal være. I skal selvfølgelig være fleksible, men det er overordnet jer, der har ansvaret for, hvor mange dage, barnet skal være hos mor eller far.

Børn kan ikke altid overskue, hvad det betyder. Samtidig er det ikke et ansvar, de skal tage på sig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.