Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vi vil længere væk på ferien

Det virker, som om verden bliver mindre og mindre i disse år - det afspejles også i danskernes rejsevaner, der fører os mod mere og mere eksotiske himmelstrøg.

Vi er begyndt at rejse længere væk. Foto: TUI
Vi er begyndt at rejse længere væk. Foto: TUI

Danskerne er blevet eventyrlystne de seneste år, og vi har fået smag for længere rejser til eksotiske destinationer. Det fortæller både Bravo Tours og TUI, der sender flere og flere langt væk til hvide palmestrande og varmt klima. Og især ét rejsemål er – og har længe været – yderst populært. Nemlig Thailand, fortæller Bravo Tours’ rejseambassadør Stig Elling:

»Thailand er en af de favoritter, der aldrig falder i popularitet. Vi kan se, at både gengangere og nye besøgende kommer til. Hua Hin er en evig vinder, men særligt vores rejser til den mere uspolerede tropeø Koh Chang er mere populære end nogensinde,« siger han.

Ud over eventyrlysten er der primært én årsag til den store fremgang af salget af eksotiske langdistancerejser: Det er blevet billigt, fortæller Nikolaj Johnsen fra TUI:

»Lande som Mexico, Den Dominikanske Republik og Mauritius er kommet inden for rækkevidde for helt almindelige danskere, der gerne vil prøve et nyt og spændende rejsemål. For 25 år siden blev man jo halvt ruineret, hvis man ville holde ferie på en fjern palmestrand, men nu findes der betalelige flyruter til stort set hele verden,« siger han.

Hos TUI har de oplevet en stigende interesse for de eksotiske rejser. I forhold til for 10 år siden forventer de i år at sælge 73 pct. flere af den slags rejser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.