Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vi tror ikke længere på den danske sommer

Den våde og kølige sommer betyder, at danskerne allerede nu vil sikre sig sol og sommer næste år.

Vi er allerede begyndt at bestille næste års ferie. Foto: Bravo Tours
Vi er allerede begyndt at bestille næste års ferie. Foto: Bravo Tours

Denne sommer har ikke været noget at klappe i hænderne over. Det mener DMI, der beskriver sommeren 2017 som solfattig og regnfuld. Faktisk har sommeren i år været den dårligste i 17 år set på solskinstimer, fortæller klimatolog Mikkel Scharling. Og ikke nok med det, så har det også været den 11.-vådeste sommer, siden DMI begyndte deres målinger i 1874, forklarer han.

Men den dårlige sommer har ikke kun betydning for vores sommerferie i år – den har allerede påvirket vores valg af sommerferie til næste år. Det fortæller Stig Elling, der er rejseambassadør hos Bravo Tours:

»Vi har aldrig solgt så mange sommerrejser i september til året efter. Efterspørgslen er langt højere end normalt, og danskerne søger med lys og lygte efter sikker sol til sommerferien,« siger han.

Det er især dem, der ikke nåede at få fingrene i en rejse i år, der allerede begynder at købe sommerferie til næste år, forklarer Stig Elling og tilføjer, at også generationsgæsterne – altså dem, der rejser flere generationer sammen – er hurtigt ude i år. Så hvis man vil være sikker på at få en plads på et af de mest populære hoteller, skal man derfor være hurtig, siger Stig Elling:

»Derfor gælder det også om at få bestilt, hvis man ved, hvad man vil have eller stiller krav til sit hotel. Hotellerne, der er perfekte for både mormor, de voksne og de små, er der selvfølgelig rift om,« slutter han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.