Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vi tager vores bedste ven med på ferien

I stedet for at finde pasning vælger mange at tage kæledyret med på ferien.

Så er familiefreden sikret. Med sand, vand og hund. Foto: Flickr
Så er familiefreden sikret. Med sand, vand og hund. Foto: Flickr

Danskerne vil ikke lade deres firbenede bedste ven blive hjemme, når de tager på ferie. De ønsker i højere grad at have kæledyret med, når de tager til varmere himmelstrøg. Og sommerperioden er et oplagt tidspunkt at tage hunden med på ferie – noget, de tit og ofte oplever hos Norwegian:

»Mange rejser i sommerferien, og dermed er der også flere, der tager kæledyret med sig,« fortæller Norwegians informationschef Daniel Kirchhoff. Også hos TUI mærker de, at flere vælger at prioritere kæledyret.

»Det er en meget tydelig tendens, at flere og flere danskere vil have deres kæledyr med på ferien. Danskerne har vænnet sig til, at alle dele af ferien kan være fleksible og tilpasset deres behov, og nu er turen så kommet til dyrene. Så i stedet for at skulle finde pasningsmuligheder og bekymre sig om vovsen vælger mange at tage den med. Generelt har kæledyrene jo fået en meget vigtig plads i familien, og derfor er det også naturligt, at vi tænker deres behov med, når vi planlægger ferien,« siger Nikolai Johnsen, der er pressechef hos TUI.

Tænk først på din hund

Hos TUI betyder det, at flere vælger at booke en ferielejlighed frem for et klassisk hotel. I en ferielejlighed har hunden plads at brede sig på sammen med resten af familien. De seneste tal fra TUIs bookingsystem viser, at 20 pct. af alle, der booker en feriebolig, gør det, fordi de ønsker at tage deres kæledyr med på rejsen.

Dog er det ikke altid, at hunden sætter lige så stor pris på at komme med på ferie, som dens ejer gør, mener Jens Jokumsen, der er chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse. Han understreger, at man altid skal spørge sig selv, om det er for hundens skyld eller for ens egen skyld, at man vil have den med:

»Vi sammenligner ofte dyr med mennesker og tænker, at de skal have det samme som os – vi har et behov for at forkæle vores dyr. Men det er ikke alle hunde, der trives med at komme med på ferie. Nogle hunde er måske vant til at være med i bilen og køre langt, mens andre ikke er. Du kender din hund bedst og ved, hvad der godt for den,« siger Jens Jokumsen.

Derfor mener han også, at det er vigtigt at tænke på hunden allerede i planlægningen af sin ferie, så det ikke ender med, at ens hund bare kommer til at bruge hele ferien i en lejlighed eller på et hotelværelse.

»Sørg for, at hunden bliver en aktiv del af ferien, allerede når I planlægger, hvor I skal hen. Heldigvis er der mange steder i dag, hvor man må have hunde med,« fortæller Jens Jokumsen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.